Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Καινοτόμα τεχνολογία για την εξάλειψη του σταφυλόκοκκου από το γάλα

Το Staphylococcus aureus στο γάλα δεν είναι κάτι σπάνιο και προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά στην γαλακτοβιομηχανία.

Για πρώτη φορά ανάλυση DNA σε ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πάτρας έκαναν για πρώτη φορά ανάλυση DNA σε δύο προϊόντα ΠΟΠ: στο αυγοτάραχο Μεσολογγίου και στη σταφίδα Vostizza σε μία προσπάθεια πιστοποίησης της γνησιότητάς τους.

Ήρθαν τα προβιοτικά επόμενης γενιάς (NGP)

Ένα νέο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο ανέπτυξε και κλιμάκωσε νέες τεχνολογίες για την παροχή «καλών βακτηρίων» στο έντερο πιο αποτελεσματικά, ανοίγοντας το δρόμο για προσαρμοσμένες θεραπείες μικροβιώματος.

Η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να αναστρέψει τον διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μελέτη

Μελέτη διαπιστώνει ότι τα άτομα με διαβήτη που ακολουθούν χρονικά περιορισμένη διατροφή μπορεί να μην χρειάζονται πλέον φάρμακα.

Τα κετογονικά αρτοσκευάσματα είναι πράγματι κατάλληλα για κετογονική δίαιτα; Επιστημονική μελέτη

Διατροφική ποιότητα προϊόντων αρτοποιίας χωρίς γλουτένη με επισήμανση "κετογόνο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες" που πωλούνται στην παγκόσμια αγορά.

Γαλλική μελέτη βρίσκει πυρίτιο σε σκόνη σούπας Knorr!

Γαλλική μελέτη βρίσκει δυνητικά τοξικά νανοσωματίδια σε 20 από τα 23 προϊόντα διατροφής και υγιεινής που ελέγχθηκαν.

Βαρέα μέταλλα: Ο εχθρός της μαύρης σοκολάτας

Μπορεί η μαύρη σοκολάτα να είναι εν γένει καλύτερη για τη διατροφή μας, αλλά, σύμφωνα με νέα μελέτη, πολλές γνωστές μάρκες περιέχουν επικίνδυνες ποσότητες βαρέων μετάλλων.

Η υγρή χρωματογραφία ως μέθοδος ποιοτικής ανάλυσης των γλυκαντικών

Πώς η υγρή χρωματογραφία αποτελεί χρήσιμη μέθοδο για την ανάλυση της ποιότητας των γλυκαντικών.

Πόσο ασφαλή είναι τα κομμένα φρούτα που πωλούνται σε σουπερμάρκετ, οπωροπωλεία και λαϊκές αγορές;

Μικροβιολογική αξιολόγηση κομμένου πεπονιού, τυλιγμένου σε πλαστική μεμβράνη και εκτεθειμένου σε θερμοκρασία δωματίου για πολλές ώρες.

Η κινόα ως εναλλακτική στη γλουτένη

Γευστικές δοκιμές στα πλαίσια μελέτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι προτιμούσαν μπισκότα από 10% αλεύρι κινόα από αυτά με αλεύρι ολικής αλέσεως. Αισιόδοξα τα αποτελέσματα για καταναλωτές με δυσανεξία στη γλουτένη.

«Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από άλλα»

Νέα μελέτη αξιολόγησε τις κοινωνικές αντιλήψεις ανθρώπων πάνω στα ζώα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που καταναλώνονται ως τροφή.

Μελέτη: Κίνδυνος από αυτόματους πωλητές γάλακτος – Εστία Cryptosporidium parvum

Η πρώτη τεκμηριωμένη εστία κρυπτοσποριδίου σε γάλα από αυτόματους πωλητές. Το γάλα μολύνθηκε μετά την παστερίωση! Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Γιατί πρέπει να αναγνωριστεί ως Εθνικό Γεωτεχνικό Πανεπιστήμιο

Το έργο των επιστημόνων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) δεν είναι μόνο διεθνώς αναγνωρισμένο και υψηλού επιπέδου, αλλά μετουσιώνεται σε δράσεις με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Σύστημα Reuterin: Εφαρμογές ως συντηρητικό τροφίμων – Νέα μελέτη

Αντιβακτηριακή δράση και αλληλεπίδραση με τα συστατικά των τροφίμων.

Μπιφτέκια κοτόπουλου: Αξιολόγηση ποιότητας και σταθερότητας μετά την προσθήκη πατάτας

Στόχος επιστημονικής μελέτης ήταν να διερευνηθεί πως θα αποτραπεί η μείωση του όγκου στα μπιφτέκια κοτόπουλου μετά την κατάψυξη/απόψυξη και πως θα βελτιωθεί η ποιότητα τους.

Μελέτη: Τα δοχεία με μπαχαρικά οι βασικοί “ένοχοι” για την παρουσία παθογόνων στις οικιακές κουζίνες

Για πρώτη φορά εξετάστηκαν τα βαζάκια με μπαχαρικά όσον αφορά τη διασταυρούμενη μόλυνση - Μεταφέρουν περισσότερα παθογόνα και μικροοργανισμούς από οποιοδήποτε άλλο οικιακό εξοπλισμό!

Πως οι επιστήμονες κατάφεραν να αλλάξουν την διατροφική συμπεριφορά των καταναλωτών

Ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να ενθαρρυνθούν θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, σύμφωνα με ερευνητές του Rutgers.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.

Τεχνολογία: Βιοαισθητήρας μίας χρήσης για τον εντοπισμό πουτρεσκίνης στο σάπιο κρέας

Καναδοί επιστήμονες ανέπτυξαν μία νέα, φθηνή, αξιόπιστη και φιλική προς τον καταναλωτή τεχνολογία που προσδιορίζει την παρουσία της τοξίνης πουτρεσκίνη στο βόειο κρέας.

Επιστήμη: Το τσάι ως ρυθμιστής του ύπνου σε ασθενείς

 Νέες γνώσεις σχετικά με τα οφέλη που παρέχει το τσάι στη ρύθμιση του ύπνου ασθενών, παρέχουν πληροφορίες για τη βελτίωση της αποκατάστασης και της θεραπείας.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Κλείνει η μεγάλη Ιταλική γαλακτοβιομηχανία μετά το σκάνδαλο νοθείας – Όλα ξεκίνησαν από καταγγελίες πρώην υπαλλήλων

Ανεστάλησαν οι δραστηριότητες στο γαλακτοκομείο Fattorie Marchigiane και αντικαταστάθηκε ο διευθυντής παραγωγής.

Καταγγελίες στο cibum για απάτες σε ελληνικά σούπερ μάρκετ

Παραπλανητικές προσφορές και ψευδείς εκπτώσεις.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης