Επιστημονική μελέτη για την ευαισθητοποίηση, τη συμπεριφορά και τις προσδοκίες των καταναλωτών σε σχέση με τις πτυχές της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των συσκευασιών τροφίμων.
Έρευνα για πάνω στις επιχειρήσεις στον τομέα της φιλοξενίας αποδεικνύει πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι αισθάνονται θυμό με την αντιμετώπιση του κλάδου ως προς την στάση τους κατά την πανδημία.
Το πρόσθετο τροφίμων Ε129 Αllura Red AC χρησιμοποιείται ευρέως για χρωματισμό πολλών ειδών διατροφής, μεταξύ των οποίων καραμέλες, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά και ζελέδες.
Σε σύγκριση με τι συνηθισμένες ντομάτες, τα ντοματίνια έχουν 1,7 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών, τα οποία όμως επηρεάζονται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πάτρας έκαναν για πρώτη φορά ανάλυση DNA σε δύο προϊόντα ΠΟΠ: στο αυγοτάραχο Μεσολογγίου και στη σταφίδα Vostizza σε μία προσπάθεια πιστοποίησης της γνησιότητάς τους.
Ένα νέο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο ανέπτυξε και κλιμάκωσε νέες τεχνολογίες για την παροχή «καλών βακτηρίων» στο έντερο πιο αποτελεσματικά, ανοίγοντας το δρόμο για προσαρμοσμένες θεραπείες μικροβιώματος.
Διατροφική ποιότητα προϊόντων αρτοποιίας χωρίς γλουτένη με επισήμανση "κετογόνο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες" που πωλούνται στην παγκόσμια αγορά.
Μπορεί η μαύρη σοκολάτα να είναι εν γένει καλύτερη για τη διατροφή μας, αλλά, σύμφωνα με νέα μελέτη, πολλές γνωστές μάρκες περιέχουν επικίνδυνες ποσότητες βαρέων μετάλλων.
Γευστικές δοκιμές στα πλαίσια μελέτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι προτιμούσαν μπισκότα από 10% αλεύρι κινόα από αυτά με αλεύρι ολικής αλέσεως. Αισιόδοξα τα αποτελέσματα για καταναλωτές με δυσανεξία στη γλουτένη.