Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστιατόρια: Ο φουτουρισμός η νέα τάση στην εστίαση

Το μέλλον αρχίζει εδώ και τώρα

ΑρχικήFuture Food TodayΕστιατόρια: Ο φουτουρισμός η νέα τάση στην εστίαση
spot_img

Από ποτά με κάνναβη έως σαλάτες με γονιδιακή επεξεργασία.

Στη σημέρινη μέρα, τα εστιατόρια ετοιμάζονται να ξεπεράσουν τις τετριμμένες συνταγές του παρελθόντος, φέρνοντας στο κοινό καινοτόμες ιδέες. Όλες αυτές παρουσιάστηκαν στην τελευταία ετήσια εμπορική έκθεση της Εθνικής Ένωσης Εστιατορίων των ΗΠΑ.

Υπήρχαν, βέβαια, μερικές αναμενόμενες τάσεις που προέκυψαν από την έκθεση:

  • Τα ποτά με κάνναβη έχουν εισβάλει στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο μη αλκοολούχες επιλογές. Χρησιμοποιώντας μια μορφή κάνναβης με περιεκτικότητα λιγότερο από 0,3% ανά μπουκάλι, οι κατασκευαστές ποτών μπορούν να παρακάμψουν τους κανονισμούς για την μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα κάνναβης.
  • Η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτοματοποίηση ήταν και πάλι τα αστέρια της έκθεσης. Από τις ημιαυτόνομες ψησταριές μπέργκερ και τους ρομποτικούς δρομείς φαγητού, μέχρι τους φωνητικούς βοηθούς AI στο drive-thru και στο περίπτερο, οι εταιρείες κινούνται γρήγορα για να εφαρμόσουν τη νέα τεχνολογία στις παραγγελίες στα εστιατόρια.
  • Φυτικά προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον: Οι εταιρείες δεν έχουν παραιτηθεί από την ανάδειξη των επιλογών πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης, όπως το ταρτάρ τόνου από ρίζες και η κοτοσαλάτα χωρίς κοτόπουλο. Η συσκευασία, επίσης, δεν είναι πλέον μια δεύτερη σκέψη, καθώς τα εστιατόρια αναζητούν λύσεις που μπορούν να κομποστοποιηθούν, να μην περιέχουν χημικά ή να βασίζονται στο νερό.

Υπήρξαν όμως και κάποιες εκπληκτικές νέες προσθήκες, σύμφωνα με το Axios:

  • Η Pipedream Labs, μια νεοφυής επιχείρηση “υπόγειας εφοδιαστικής” που σκάβει σήραγγες κάτω από το έδαφος για την παράδοση παντοπωλείων και γευμάτων.
  • Η Pairwise χρησιμοποιεί τεχνολογία γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR για να κάνει τα χόρτα της σαλάτας πιο νόστιμα.
  • Η Aerobanquets RMX φέρνει τη μικτή πραγματικότητα στα εστιατόρια με “πολυδιάστατες, καθηλωτικές εμπειρίες γαστρονομίας”.
  • Στη συνέχεια, υπάρχει το Project Nourished, μια νεοσύστατη επιχείρηση VR που θέλει να κάνει τα “ανθρώπινα καταναλωτικά αγαθά” – τρόφιμα, ποτά και φάρμακα – πιο “θεραπευτικά και χρηστικά”.

Κάποτε το φαγητό έξω αφορούσε μόνο το φαγητό και την ατμόσφαιρα. Πλέον αφορά επίσης το μάρκετινγκ, την πληροφορική, την εφοδιαστική και τη ψυχαγωγία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο