Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η συμβολή της τεχνολογίας στο “Φαγητό ως Φάρμακο”

ΑρχικήυγείαΗ συμβολή της τεχνολογίας στο "Φαγητό ως Φάρμακο"
spot_img

Το 85% του κόστους υγειονομικής περίθαλψης αποδίδεται σε ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή.

   Ένα χρόνο πριν, το αντικείμενο μιας μελέτης που εγκρίθηκε από πολλά αξιόλογα ερευνητικά ιδρύματα των ΗΠΑ και έχει ποσοτικοποιήσει τα πιθανά οφέλη τόσο για την υγεία όσο και την οικονομία, ήταν το Φαγητό ως Φάρμακο (FIM). Μάλιστα η έρευνα σημείωσε πως η ενσωμάτωση στοχευμένων στρατηγικών τροφίμων και διατροφής στην υγειονομική περίθαλψη σε εθνικό επίπεδο θα βελτιώσει την υγεία και την ποιότητα ζωής, θα μειώσει την εργασία για τα νοσοκομεία και θα μειώσει το κόστος υγειονομικής περίθαλψης. Τα στοιχεία δείχνουν μάλιστα πως περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες υποφέρουν από ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή, αντιπροσωπεύοντας το εκπληκτικό 85% του κόστους υγειονομικής περίθαλψης.

   Πριν λίγους μήνες η Ανώτερη Διευθύντρια Κυβερνητικών Υποθέσεων και Διατροφής του Ινστιτούτου Τεχνολόγων Τροφίμων IFT Anna Rosales παρακολούθησε την πρώτη σύνοδο κορυφής «Food is Medicine» στην Ουάσιγκτον, DC, που φιλοξενήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS). Η ίδια τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη ενσωμάτωσης των τροφίμων στο σύστημα υγείας και συγκεκριμένα στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω διατροφικής εκπαίδευσης φοιτητών ιατρικής αλλά και ιατρών, ιατρικά προσαρμοσμένων γευμάτων καθώς και μέσω της δυνατότητας συνταγογράφησης υγιεινών τροφών σε ασθενείς με επισιτιστική ανασφάλεια. 

    Ουσιαστικά η πρόταση του φαγητού ως φάρμακο προτείνει πως αφού διατροφικές μας επιλογές επηρεάζουν άμεσα την υγεία μας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προληπτικό εργαλείο ενάντια σε καταστάσεις όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και η υπέρταση. Σε προηγούμενη μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, στο Πανεπιστήμιο Tufts και άλλους διαπίστωσε ότι όταν οι γιατροί συνταγογραφούσαν προϊόντα σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο, βοηθούσε στη μείωση των επιπέδων σακχάρου και αρτηριακής πίεσης. Μια άλλη μελέτη από την Abbott έδειξε ότι η τροφή ως φάρμακο μπορεί να οδηγήσει σε κλινικές βελτιώσεις σε ασθενείς με διαβήτη. Τα ευρήματα μια ακόμη μελέτης έδειξαν πως η διαιτητική θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική από τα φάρμακα στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

   Σύμφωνα με την Beatrice A. Abiero “η τεχνολογία παρουσιάζει μια πιθανή λύση”. Η ίδια, μοιράζεται στο IFT, πως εταιρείες όπως η Instacart Health, χρησιμοποιούν νέα εργαλεία για να επεκτείνουν τις πρωτοβουλίες και τις ερευνητικές συνεργασίες, έτσι ώστε η δύναμη και οι δυνατότητες των τροφίμων ως φαρμάκων να μπορούν να αξιοποιηθούν για περισσότερους ασθενείς, οικογένειες και κοινότητες.

   “Ως η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας παντοπωλείων στη Βόρεια Αμερική, η Instacart διαδραματίζει βασικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα, προσεγγίζοντας πάνω από το 95% των νοικοκυριών της Βόρειας Αμερικής με φρέσκα είδη παντοπωλείου από τοπικούς λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένου του 93% των νοικοκυριών των ΗΠΑ σε περιοχές χαμηλού εισοδήματος και χαμηλής πρόσβασης. κοινώς γνωστά ως επιδόρπια τροφίμων”, λέει.

  Αυτή η εκτεταμένη εμβέλεια, σε συνδυασμό με νέες τεχνολογίες, όπως οι υποτροφίες ψηφιακών παντοπωλείων, έχει διευκολύνει τις συνεργασίες με οργανισμούς όπως το DispatchHealth, το Partnership for a Healthier America, το American Heart Association και το University of Kentucky για υποστήριξη, κλιμάκωση και μελέτη προγραμμάτων τροφίμων ως φαρμάκων. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

   Η Instacart υποστηρίζει επίσης την πρωτοβουλία Health Care by Food της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας με τις τεχνολογίες της και πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ για την επέκταση των προγραμμάτων τροφίμων ως φαρμάκων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο