Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

13ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου “Μια γεύση από τους καλύτερους”

ΑρχικήΝέα13ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου "Μια γεύση από τους καλύτερους"
spot_img

Οι ετοιμασίες για τον 13ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου έχουν ξεκινήσει! Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει, και οι οινοποιοί σπεύδουν να ετοιμάσουν την καλύτερη σοδειά τους για να συμμετάσχουν.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί 2-6 Μαΐου 2022 στη Λεμεσό της Κύπρου, ενώ η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό; Θα πρέπει:

1. Οι οίνοι να έχουν προέλευση την Κύπρο, να παράγονται και να εμφιαλώνονται εκεί, πάντα σε συμφωνία με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία.

2. Να έχουν εγκριθεί σαν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης – ΠΟΠ, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης – ΠΓΕ ή Ποικιλιακοί Οίνοι.

3. Οίνοι που δεν περιλαμβάνονται στις άνωθεν κατηγορίες μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να πάρουν βαθμολογία, όμως δε θα περιλαμβάνονται στην βράβευση.

4. Να έχουν διαθέσιμη ποσότητα από την ίδια παρτίδα τουλάχιστον 1000 λίτρα. Σε βάση εξαίρεσης, θα μπορούν να συμμετάσχουν οίνοι με μικρότερη διαθέσιμη ποσότητα, μέχρι 100 λίτρα στην ίδια παρτίδα, μόνο στην περίπτωση που προέρχονται από σπάνια Κυπριακή ποικιλία και με αιτιολόγηση της χαμηλής παραγωγής.

Όλα τα δείγματα που θα αποσταλούν θα πρέπει να παρουσιαστούν με την εμπορική τους επισήμανση. Στο διαγωνισμό δε γίνονται δεκτά αφρώδη κρασιά.

Περισσότερες πληροφορίες στο vitioeno@da.moa.gov.cy

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο