Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

500 τόνοι φρούτων και λαχανικών απορρίφθηκαν στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων500 τόνοι φρούτων και λαχανικών απορρίφθηκαν στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου
spot_img

Η πλειονότητα των προϊόντων που απορρίφθηκαν είναι προέλευσης Τουρκίας.

Στη δέσμευση και απόρριψη τόνων εισαγόμενων φορτίων μεταξύ των οποίων εσπεριδοειδή, φρούτα και δενδρύλλια, προχώρησαν οι γεωπόνοι-φυτοϋγειονομικοί και ποιοτικοί ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησαν -στο πρώτο εξάμηνο του 2024- στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κήπων.

Ειδικότερα κατά τους τακτικούς και έκτακτους ελέγχους που διεξήχθησαν -βάσει κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας- εντοπίστηκαν ως ακατάλληλα τα κάτωθι προς εισαγωγή φορτία με προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελλάδα:

-75 παλέτες (ξύλινα μέσα συσκευασίας) προέλευσης Τουρκίας λόγω αποτελεσμάτων του φυτοϋγειονομικού ελέγχου,

-20.700 κιλά τομάτες προέλευσης Ιράν, λόγω αποτελεσμάτων του φυτοϋγειονομικού ελέγχου,

-3.240 κιλά αποξηραμένες φλούδες μανταρινιών προέλευσης Τουρκίας, λόγω υπέρβασης των ανώτατων επιτρεπτών ορίων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων,

-17.600 κιλά πιπερόριζα προέλευσης Κίνας, λόγω αποτελεσμάτων του φυτοϋγειονομικού ελέγχου,

-258.500 κιλά σπέρματα σουσαμιού προέλευσης Τουρκίας λόγω αποτελεσμάτων του ελέγχου εγγράφων,

-350 κιλά σπόροι πιπεριάς προέλευσης Τουρκίας λόγω αποτελεσμάτων του φυτοϋγειονομικού ελέγχου,

-12.100 κιλά ρόδια προέλευσης Τουρκίας, λόγω υπέρβασης των ανώτατων επιτρεπτών ορίων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων,

-2000 δενδρύλλια καρυδιάς προέλευσης Τουρκίας λόγω αποτελεσμάτων του φυτοϋγειονομικού ελέγχου,

-138.817 κιλά (180 παλέτες) ακτινίδια προέλευσης Τουρκίας λόγω αποτελεσμάτων του φυτοϋγειονομικού ελέγχου,

-14.900 κιλά λεμόνια προέλευσης Τουρκίας λόγω υπέρβασης των ανώτατων επιτρεπτών ορίων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιπεριές: Ποιο χρώμα είναι πιο υγιεινό;

Οι πιπεριές είναι γνωστές για τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία, αλλά η διαφορά στο χρώμα τους μπορεί να υποδηλώνει διαφοροποιημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Μέχρι πόσα πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε.

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο