Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Α. Γκερέκου: τα τοπικά προϊόντα προμετωπίδα για την ανάπτυξη του τουρισμού

ΑρχικήΝέαΑ. Γκερέκου: τα τοπικά προϊόντα προμετωπίδα για την ανάπτυξη του τουρισμού
spot_img

cibum team

  «Τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα και η ελληνική-μεσογειακή διατροφή έχουν τεθεί στην προμετωπίδα της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΕΟΤ», τόνισε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ελληνική-Κυπριακή Γαστρονομία – Γέφυρες για τον Τουρισμό και το Επιχειρείν», που διοργάνωσε χθες η οργάνωση AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας- Αχαΐα.

Όπως ανέφερε η κα Γκερέκου, οι επισκέπτες θέλουν πλέον να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και για το λόγο αυτό ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να επιβραβεύουν:

  • πράσινους προορισμούς που σέβονται το περιβάλλον,
  • εναλλακτικούς προορισμούς μακριά από τα μαζικά πρότυπα, που θα τους προσφέρουν αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες,
  • τοπικά προϊόντα, που ακολουθούν βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας και έχουν διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας, και
  • προορισμούς που ακολουθούν το παγκόσμιο κίνημα του «zero food waste».

«Είναι ανάγκη, λοιπόν, να αλλάξουν οι πολιτικές της Κεντρικής Διοίκησης και οι πρακτικές του επιχειρείν στις χώρες μας, μα πάνω απ’ όλα να αλλάξει η κουλτούρα των τοπικών κοινωνιών μας» σημείωσε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, διευκρινίζοντας ότι «οι πρακτικές βιωσιμότητας δεν είναι ένα ομιχλώδες θεωρητικό σχήμα, αλλά μια ξεκάθαρα έξυπνη επιχειρηματική κίνηση που ενισχύει το brand της χώρας μας, αλλά και σημαντική  προϋπόθεση προκείμενου να απορροφήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης».

Ολοκληρώνοντας, η κα Γκερέκου χαρακτήρισε την ελληνική και κυπριακή διατροφή, που είναι αυθεντικά κομμάτια της μεσογειακής διατροφής, ως θησαυρό για την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς «προσφέρουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες ειδικά αν συνδυαστούν με άλλες μορφές τουρισμού, όπως τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον φυσιολατρικό, τον τουρισμό ευεξίας κλπ., και με αυτό τον τρόπο μπορεί να συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που αποτελεί βασικό ζητούμενο και για τις δύο χώρες».

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη της ελληνικής και κυπριακής γαστρονομίας ως μέσο προώθησης προϊόντων διατροφής και υπηρεσιών φιλοξενίας, καθώς και η παρουσίαση δράσεων που συνδυάζουν τη γαστρονομία με τον τουρισμό, ενισχύοντας τις θετικές εμπειρίες του επισκέπτη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ακόμα, η υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίου, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Χάρης Λοιζίδης, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Άρης Σουλούνιας, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων, Κύπρου Γεώργιος Πέτρου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τούρτες, κέικ και γλυκά με επικίνδυνο για την υγεία φυτοφάρμακο – Αποσύρονται 6 δημοφιλή προϊόντα

Υπεύθυνη η ψεκασμένη φράουλα με ζιζανιοκτόνο που έχει απαγορευτεί από την ΕΕ από πέρσι

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο