Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών σε αγγούρια και μανταρίνια

ΑρχικήΝέαΙστορικό ρεκόρ εξαγωγών σε αγγούρια και μανταρίνια
spot_img

cibum team

   

  Ιστορικό ρεκόρ σημείωσαν οι εξαγωγές αγγουριών και μανταρινιών σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους έως και σήμερα, 7 Μαΐου οι εξαγωγές αγγουριών ανήλθαν σε 45.962 τόνους, ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν εξαχθεί συνολικά 35.795 τόνοι.

Σε ότι αφορά τα μανταρίνια, οι εξαγωγές που έχουν καταγραφεί από την αρχή του τρέχοντος έτους έως σήμερα ανέρχονται σε 134.964 τόνους έναντι των 116.436 τόνων το ίδιο περσυνό διάστημα.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι αποστολές τομάτας σε χώρες του εξωτερικού οι οποίες έφτασαν τους 22.761 τόνους έναντι των 18.132 τόνων το 2020.

Με αυξητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές φράουλας καθώς από την αρχή του 2021 έως και σήμερα, καταγράφηκαν εξαγωγές 44.577 τόνων έναντι των 34.244 τόνων. αντίστοιχα πέρυσι.

Αύξηση 8,4% σημειώθηκαν στις εξαγωγές μήλων καθώς οι αποστολές προς χώρες του εξωτερικών από την αρχή του έτους έως σήμερα έφτασαν τους 73.109 τόνους έναντι των 67.422 τόνων το ίδιο διάστημα του 2020.

Τέλος, μικρή πτώση -2,3% σημειώθηκε στις εξαγωγές ακτινιδίων οι οποίες από την αρχή τους τρέχοντος έτους έως τις 7 Μαΐου έφτασαν τους 1645.389 έναντι των 168.306 τόνων του 2020.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα