Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών σε αγγούρια και μανταρίνια

ΑρχικήΝέαΙστορικό ρεκόρ εξαγωγών σε αγγούρια και μανταρίνια
spot_img

cibum team

   

  Ιστορικό ρεκόρ σημείωσαν οι εξαγωγές αγγουριών και μανταρινιών σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους έως και σήμερα, 7 Μαΐου οι εξαγωγές αγγουριών ανήλθαν σε 45.962 τόνους, ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν εξαχθεί συνολικά 35.795 τόνοι.

Σε ότι αφορά τα μανταρίνια, οι εξαγωγές που έχουν καταγραφεί από την αρχή του τρέχοντος έτους έως σήμερα ανέρχονται σε 134.964 τόνους έναντι των 116.436 τόνων το ίδιο περσυνό διάστημα.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι αποστολές τομάτας σε χώρες του εξωτερικού οι οποίες έφτασαν τους 22.761 τόνους έναντι των 18.132 τόνων το 2020.

Με αυξητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές φράουλας καθώς από την αρχή του 2021 έως και σήμερα, καταγράφηκαν εξαγωγές 44.577 τόνων έναντι των 34.244 τόνων. αντίστοιχα πέρυσι.

Αύξηση 8,4% σημειώθηκαν στις εξαγωγές μήλων καθώς οι αποστολές προς χώρες του εξωτερικών από την αρχή του έτους έως σήμερα έφτασαν τους 73.109 τόνους έναντι των 67.422 τόνων το ίδιο διάστημα του 2020.

Τέλος, μικρή πτώση -2,3% σημειώθηκε στις εξαγωγές ακτινιδίων οι οποίες από την αρχή τους τρέχοντος έτους έως τις 7 Μαΐου έφτασαν τους 1645.389 έναντι των 168.306 τόνων του 2020.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα