Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη: Η χορήγηση υπολειμμάτων μήλων σε κοτόπουλα ενισχύει την υγεία τους

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΕπιστήμη: Η χορήγηση υπολειμμάτων μήλων σε κοτόπουλα ενισχύει την υγεία τους
spot_img

Ένα μήλο την ημέρα τον κτηνίατρο κάνει πέρα!

Ο χυμός, ο πολτός και άλλα απόβλητα από τα μήλα, όταν εγχέονται σε αυγά κοτόπουλου κρεατοπαραγωγής, πριν από την εκκόλαψη, δείχνουν σημάδια ενίσχυσης της εντερικής υγείας του ζώου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές έγχυσαν χυμό, λιωμένα κουκούτσια  και πολτό μήλου – in vivo – στο αμνιακό υγρό του αναπτυσσόμενου εμβρύου μέσα σε ένα αυγό κοτόπουλου. Μετά την εκκόλαψη των αυγών, συλλέχθηκαν σχετικά δείγματα για αναλύσεις.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτή η παρέμβαση στο αυγό μπορεί να αυξήσει το σύστημα μεταφοράς αμινοξέων του νεαρού κοτόπουλου, να βελτιώσει τη βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου, να ενισχύσει τους μικροβιακούς πληθυσμούς στο παχύ έντερο του ζώου και να υποστηρίξει την ανάπτυξη δυνητικά ευεργετικών βακτηρίων του εντέρου.

 «Τα μήλα αποτελούνται από βιοενεργά συστατικά, όπως φυτοχημικά και πρεβιοτικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την υγεία του εντέρου και το μικροβίωμα του εντέρου», δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Elad Tako.

«Ο πυρήνας του μήλου αντιμετωπίζεται πλέον σαν βιομηχανικό απόβλητο. Εάν μπορούμε δυνητικά να χρησιμοποιήσουμε τον πυρήνα, ο οποίος είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, μπορούμε να τον προσθέσουμε στη διατροφή των κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής», είπε ο Τάκο. «Μπορούμε να βελτιώσουμε τη διατροφή στις ζωοτροφές τους και να επιτύχουμε παραγωγικότητα με πιο φυσικό τρόπο – και ενδεχομένως να μειώσουμε τη χρήση πρόσθετων διαιτητικών χημικών ουσιών».

Οι ερευνητές είπαν ότι αυτή ήταν μια αρχική μελέτη για να καταδείξει την πιθανή επίδραση της προσθήκης υπολειμμάτων μήλου στις ζωοτροφές κοτόπουλου και υπέδειξαν την ανάγκη για μακροχρόνιες μελέτες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα