Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ακριβό ρεύμα: Τροφικές δηλητηριάσεις παιδιών επειδή οι γονείς… βγάζουν το ψυγείο από την πρίζα!

ΑρχικήΝέαΑκριβό ρεύμα: Τροφικές δηλητηριάσεις παιδιών επειδή οι γονείς... βγάζουν το ψυγείο από την πρίζα!
spot_img

Τα παιδιά τρώνε χαλασμένα τρόφιμα επειδή οι γονείς απενεργοποιούν τα ψυγεία για να εξοικονομήσουν χρήματα, υποστήριξε μια τράπεζα τροφίμων στην Κορνουάλη της Αγγλίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλες συσκευές δεν χρησιμοποιούνται για εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος καθώς βαθαίνει το κόστος ζωής. Το προσωπικό της τράπεζας τροφίμων δηλώνει πως γνώριζαν κάποια παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο με άπλυτα ρούχα, καθώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν λιγότερο τα πλυντήρια ρούχων.

Ο διευθυντής της Truro Food Bank, Simon Fann, δήλωσε: «Υπήρχαν αναφορές για παιδιά που είχαν στομαχικές διαταραχές ή, στις χειρότερες περιπτώσεις, τροφική δηλητηρίαση επειδή ορισμένοι γονείς απενεργοποιούν τα ψυγεία και τους καταψύκτες τους κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Ο κ. Fann ανέφερε επίσης ότι η ζήτηση για τρόφιμα από τις τράπεζας τροφίμων αυξήθηκε, με τις συνεισφορές να μειώνονται, συμπληρώνοντας πως το επίπεδο ανάγκης που βιώνουν πλέον ανεβαίνει και ξεπερνά τις δωρεές που λαμβάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτό μάλλον υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που ήταν σε θέση να δωρίσουν τώρα αγωνίζονται οι ίδιοι

Νέα έρευνα από φιλανθρωπική δράση για τα παιδιά ανέφερε ότι περισσότερες από τις μισές οικογένειες που υποστηρίζονται από το ταμείο κρίσης ήταν στην Universal Credit (Καθολική Πίστωση).

Aυτό υποδηλώνει ότι οι οικογένειες με επιδόματα δεν ήταν σε θέση να καλύψουν το βασικό κόστος διαβίωσης, ειδικά μετά τη μείωση της αύξησης της Καθολικής Πίστωσης ύψους 20 λιρών την εβδομάδα που ήρθε για να βοηθήσει τους αποδέκτες της κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η Energy Saving Trust δήλωσε ότι δεν συνιστά να την απενεργοποίηση των ψυγείων ή των καταψυκτών για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούνται συνεχώς και είναι σημαντικό για λόγους ασφάλειας των τροφίμων να αποθηκεύετε το φαγητό στην κατάλληλη θερμοκρασία, όπως αναφέρει το bbc.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προσαρμόζονται οι θερμοκρασίες των συσκευών οπότε υπάρχει αναγκαιότητα, ενώ ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων συνιστά το ψυγείο να έχει οριστεί στους 5C.

Όλα αυτά, έρχονται μετά τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, που υποδηλώνουν ότι η κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής στη Βρετανία ανάγκασε δύο στους τρεις πολίτες να σβήσουν τη θέρμανση στα σπίτια τους, σχεδόν τους μισούς να οδηγούν λιγότερο ή να αλλάξουν σουπερμάρκετ και περίπου έναν στους τέσσερις να παραλείπει γεύματα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο