Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
30.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αίρεται η απαγόρευση αλίευσης δίθυρων μαλακίων στην Πιερία

ΑρχικήΝέαΑλιείαΑίρεται η απαγόρευση αλίευσης δίθυρων μαλακίων στην Πιερία

Δεν υφίσταται πλέον μικροβιολογικός κίνδυνος.

Μετά από αναλύσεις προσδιορισμού μικροβιολογικών παραμέτρων από το Τμήμα Μικροβιολογίας τροφίμων, βιοχημικού ελέγχου, καταλοίπων και ελέγχου θαλασσίων βιοτοξινών & λοιπών υδάτων του Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την άρση υγειονομικών μέτρων που είχαν ληφθεί και επιτρέπει από σήμερα τη διάθεση στην αγορά για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση, όλων των οστρακοειδών που προέρχονται από τη Νέα Ζώνη Παραγωγής Αλυκές Κίτρους (Ν1) και  ΚΙΤΡΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ (Ν2) Π.Ε. Πιερίας, γιατί εξέλειπαν οι λόγοι.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δημοφιλές τυρί λιανικής κρύβει υψηλή ποσότητα τοξικής ουσίας, σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέλυσε 125 δείγματα

Αναλύσεις σε 125 δείγματα τυριών λιανικής αποκάλυψε την παρουσία σημαντικών ποσοτήτων βιογενών αμινών - Οι συστάσεις των επιστημόνων

Νέο σεμινάριο Food Defense training course του TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Τοξική χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό χαρακτηρίστηκε ως νέος αναδυόμενος κίνδυνος στην ΕΕ

Επικίνδυνη χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό και στο νερό βρύσης κρίθηκε ως αναδυόμενος κίνδυνος από την EFSA
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα