Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απαγόρευση αλίευσης οστρακοειδών στη Πιερία λόγω τοξικού φυτοπλαγκτόν

ΑρχικήΝέαΑλιείαΑπαγόρευση αλίευσης οστρακοειδών στη Πιερία λόγω τοξικού φυτοπλαγκτόν
spot_img

Νέες αποφάσεις απαγόρευσης αλίευση οστρακοειδών.

Με σημερινή απόφαση Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και μετά από τα εργαστηριακά αποτελέσματα νερού της Εργαστηριακής Μονάδας Θαλάσσιων Τοξικών Μικροφυκών του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η αλιεία, συγκομιδή, διακίνηση και διάθεση στην αγορά για ανθρώπινη κατανάλωση όλων των οστρακοειδών που προέρχονται από τη Νέα Ζώνη Παραγωγής << Κίτρος Μακρύγιαλος (Ν2) >> της  Π.Ε. Πιερίας.

Η απόφαση ελήφθη λόγω ανεύρεσης τοξικού φυτοπλαγκτού του είδους Protoceratium reticulatum σε επίπεδα πάνω από τα όρια λήψης μέτρων που ορίζει η νομοθεσία (1000 κύτ./L) και συγκεκριμένα με τιμή 1.044 κύτ./L.

 Την εφαρμογή της παρούσας που ισχύει από σήμερα ανατέθηκε στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περ. Ενότητας Πιερίας και στο Γ’ Λιμενικό Τμήμα Κατερίνης. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι και στις 12 Αύγουστου απαγορεύτηκε η αλιεία οστρακοειδών στην Νέα Ζώνη Παραγωγής << Μεθώνη (Ν4) >> της Π.Ε. Πιερίας, λόγω έλλειψης δειγμάτων, όπως και στην Νέα Ζώνη Παραγωγής << Μακρύγιαλος (Ν3) >>  για τον ίδιο λόγο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο