Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παράνομο ψάρεμα: Στα “πράσα” από το λιμενικό ερασιτέχνης για ολοθούρια

ΑρχικήΝέαΑλιείαΠαράνομο ψάρεμα: Στα "πράσα" από το λιμενικό ερασιτέχνης για ολοθούρια
spot_img

Με ελεύθερη κατάδυση αλίευσε 200 ολοθούρια.

Χθες το μεσημέρι, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκές Δροσιάς του βορείου Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε ένας 35χρονος να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση, διακόσια (200) ζώντα τεμάχια του είδους ολοθούριο, είδος απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας συνέλαβαν δύο ψαράδες ηλικίας 48 και 38 ετών, καθώς σε διενεργούμενο έλεγχο εντοπίστηκαν να έχουν αλιεύσει αλιεύματα του είδους “ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ” οκτακοσίων εξήντα τριών (863) τεμαχίων.

Στην Ελλάδα η συνηθισμένη του χρήση του ολοθούριου γνωστό και ως «αγγούρι της θάλασσας» η ψόλιαγκο, είναι ως εκλεκτό δόλωμα για τα παραγάδια, καθώς εκτός των άλλων έχει τη φυσική ιδιότητα να φωσφορίζει μέσα στο νερό αλλά πλέον αναδεικνύεται ως εκλεκτό έδεσμα σε πολλά εστιατόρια. Το ιαπωνικό ολοθούριο (namako) θεωρείται ως διατροφή πολυτελείας και το ποιοτικότερο, με την τιμή του συχνά να αγγίζει ή να ξεπερνά και τα $3.500/κιλό.

Σύμφωνα με τον Steven Purcell, έναν από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο στα αγγούρια της θάλασσας που μίλησε στο Businee Insider, “τα “αλλόκοτα” αυτά ζώα εκτιμώνται ως λιχουδιά στην Ασία εδώ και αιώνες, όπου η πλουσιότερη τάξη έτρωγε τα ζώα ως θρεπτική απόλαυση με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αλλά μόλις τη δεκαετία του 1980 η ζήτηση εκτινάχθηκε. Μια αυξανόμενη μεσαία τάξη στην Κίνα σήμαινε ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την πολυτέλεια. Σήμερα, συνήθως στεγνώνουν και συσκευάζονται σε περίτεχνα κουτιά, δίνονται ως δώρα και σερβίρονται σε ειδικές περιστάσεις.” Όπως αναφέρει το Britanica to bêche-de-mer , το αποξηραμένο εξωτερικό τοίχωμα του σώματος, θεωρείται ότι είναι το πιο πολύτιμο μέρος του . 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο