Οι δηλητηριάσεις οφείλονταν σε κοτόπουλο μολυσμένο με σαλμονέλα.
Στις πόσες παραβάσεις κλείνει ένα εστιατόριο, προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές από επικίνδυνες για την υγεία τους πρακτικές;
Για ένα εστιατόριο στο Άμπου Ντάμπι με το όνομα Burger Al Arab χρειάστηκαν αρκετά παράπονα καταναλωτών, οι οποίοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, μετά από την κατανάλωση φαγητού στο εν λόγω εστιατόριο.
Η Αρχή Γεωργίας και Ασφάλειας Τροφίμων του Άμπου Ντάμπι (Adafsa), έχοντας λάβει αρκετές αναφορές για περιπτώσεις δηλητηρίασης μετά την κατανάλωση ψητών γευμάτων κοτόπουλου μολυσμένου με σαλμονέλα, έκλεισε το κατάστημα ως κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, εωσότου βελτιώσει τις συνθήκες υγιεινής του.
Όλες οι δηλητηριάσεις οφείλονταν στη μη συμμόρφωση του καταστήματος με τις σωστές πρακτικές αποθήκευσης, χειρισμού και προετοιμασίας του κοτόπουλου, αλλά και των υπόλοιπων τροφίμων.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Khaleej Times, οι εγκαταστάσεις τροφίμων υπόκεινται σε περιοδική επιθεώρηση από τους επιθεωρητές υγιεινής για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφάλειας τροφίμων.