Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται 4,7 τόνοι κατεψυγμένο κοτόπουλο έτοιμο για κατανάλωση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλούνται 4,7 τόνοι κατεψυγμένο κοτόπουλο έτοιμο για κατανάλωση
spot_img

Ανάκληση τεράστιας ποσότητας έτοιμου κοτόπουλου λόγω αδήλωτων αλλεργιογόνων.

Ποσότητα μαμούθ κατεψυγμένου κοτόπουλου αναγκάστηκε να ανακαλέσει μεγάλη βιομηχανία στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την εταιρεία Custom Food Solutions, μια εγκατάσταση στο Λούισβιλ, στο Κεντάκι, που ανακάλεσε περίπου 105.164 λίβρες (47.701 κιλά) κατεψυγμένου προϊόντος κοτόπουλου λόγω εσφαλμένης επωνυμίας και αδήλωτων αλλεργιογόνων, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και την Υπηρεσία Επιθεώρησης (FSIS). Το προϊόν μπορεί να περιέχει αυγό και σουσάμι, γνωστά αλλεργιογόνα, τα οποία δεν δηλώνονται στην ετικέτα του προϊόντος.

- Advertisement -

Τα κατεψυγμένα “μεθυσμένα” είδη κοτόπουλου (ένας τρόπος παρασκευής κοτόπουλου χρησιμοποιώντας αλκοολούχα ποτά) έτοιμα για κατανάλωση (RTE) παρήχθησαν σε διάφορες ημερομηνίες από τις 14 Μαρτίου 2024 έως τις 15 Ιανουαρίου 2025 και έχουν διάρκεια ζωής ενός έτους και κωδικούς παρτίδων 4074, 4102, 4130, 4144, 4163, 4178, 4226,24, 4 4325, 4326, 4339, 4355, 5002 και 5015.

Τα προϊόντα που υπόκεινται σε ανάκληση φέρουν τον αριθμό εγκατάστασης «EST. P-17891” μέσα στο σήμα επιθεώρησης USDA. Αυτά τα είδη διανεμήθηκαν σε 11 εστιατόρια Yats στην Ιντιάνα.

Το FSIS ανακάλυψε το πρόβλημα κατά τη διάρκεια συνήθων δραστηριοτήτων αναθεώρησης ετικετών, όταν διαπίστωσε ότι τα συστατικά του αυγού και του σουσαμιού δεν αναγράφονται στην ετικέτα του τελικού προϊόντος.

Το FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται σε καταψύκτες εστιατορίων τα οποία κλήθηκαν να μην σερβίρουν αυτά τα προϊόντακαι να τα πετάξουν ή να τα επιστρέψουν στην εταιρεία.

Οι ανακλήσεις τροφίμων λόγω αδήλωτων αλλεργιογόνων εξελίσσονται σε μάστιγα με αποτέλεσμα άτομα που έχουν αλλεργία σε κάποια συστατικά να διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή τους αλλεργικής αντίδρασης. Μπορεί στην Ελλάδα να μην αποτελούν “πρώτη είδηση” εντούτοις η τροφική αλλεργία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας που απασχολεί όλες τις ηλικίες από βρέφη έως ενήλικες. Η παρουσία αδήλωτων αλλεργιογόνων συστατικών ή η παρουσία ιχνών αλλεργιογόνων λόγω μόλυνσης κατά την επεξεργασία των τροφίμων αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των ατόμων με ευαισθησία. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις θανάτου από αλλεργικό σοκ, μετά την κατανάλωση τροφίμου με μη δηλωμένα αλλεργιογόνα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα