Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση της σοκολάτας Kit Kat της Nestle λόγω τοξικής και επικίνδυνης για την υγεία ουσίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση της σοκολάτας Kit Kat της Nestle λόγω τοξικής και επικίνδυνης για την υγεία ουσίας
spot_img

Οι αρχές της Κροατίας απέσυραν από την αγορά τις δημοφιλείς σοκολάτες της Nestle Kit Kat.

Η Κρατική Επιθεώρηση της Δημοκρατίας της Κροατίας ενημερώνει τους καταναλωτές για την ανάκληση του προϊόντος Nestlé KIT KAT Mini 200g σε σακουλάκι (προϊόν βάφλας καλυμμένο με σοκολάτα γάλακτος), παρτίδα: 40580734, ημερομηνία λήξης: 01/2025 λόγω παρουσίας ορυκτελαίων. Η σοκολάτα παράγεται από τη Nestle Γερμανίας.

Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό 178/2002 σχετικά με τη θέσπιση των γενικών αρχών και προϋποθέσεων της νομοθεσίας για τα τρόφιμα, την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Τροφίμων και τη θέσπιση διαδικασιών στους τομείς της ασφάλειας των τροφίμων, αναφερει η ανακοίνωση ανάκλησης.

Πληροφορίες Προϊόντος:

  • Κατασκευαστής: Nestlé Deutschland AG, 60523 Frankfurt/Main, Germany
  • Διατίθεται στην αγορά από: Nestlé Adriatic d.o.o., Avenija Večeslava Holjevca 40, 10010 Ζάγκρεμπ Κροατία.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίπεδο μηδενικής ανοχής που να προστατεύει τους καταναλωτές από το ορυκτέλαιο στα τρόφιμα και η ΜΚΟ Foodwatch  με ανοιχτή επιστολή προς την Ευρωπαία Επίτροπο για την Ασφάλεια Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδη και όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες κάλεσε για δράση ώστε να θεσμοθετηθεί μηδενική ανοχή τους αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων ΜΟΑΗ.

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίμωση ανάκλησης των Αρχών της Ουκρανίας

 Σύμφωνα με την EFSA, οπιθανός αντίκτυπος του MOH στην ανθρώπινη υγεία ποικίλλει ευρέως. Η mosh, η οποία είναι γνωστό ότι συσσωρεύεται στο ήπαρ και το λεμφικό σύστημα, δεν παρουσιάζει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στα τρέχοντα επίπεδα διατροφικής έκθεσης. Ωστόσο ένας τύπος MOAH μπορεί να περιέχει γονιδιοτοξικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν το DNA στα κύτταρα και μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Για ουσίες όπως αυτές, δεν μπορεί να καθοριστεί ασφαλές επίπεδο.

Οι κανονισμοί της ΕΕ απαιτούν από τα κράτη μέλη να παρακολουθούν την παρουσία του MOH στα τρόφιμα σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται από το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Μόνιμη Επιτροπή της Ευρώπης για τα φυτά, τα ζώα, τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές δημοσίευσε μια κοινή δήλωση που καθορίζει συνιστώμενα όρια για την παρουσία αρωματικών υδρογονανθράκων ορυκτελαίων (MOAH) στα τρόφιμα με άμεση ισχύ. Ωστόσο, ενώ η επιτροπή έχει θέσει τα όρια και ζητά απόσυρση ή ανάκληση προϊόντων όταν τα προϊόντα διατροφής πάνω από αυτά τα όρια, δεν είναι νομικά δεσμευτικά και εναπόκειται στα κράτη μέλη να επιβάλουν τις νέες απαιτήσεις.

Οι υδρογονάνθρακες ορυκτελαίου μπορούν να εισέλθουν στα τρόφιμα με πολλούς τρόπους — μέσω της περιβαλλοντικής μόλυνσης, της χρήσης λιπαντικών για μηχανήματα, των μέσων απελευθέρωσης, των βοηθητικών μέσων επεξεργασίας, των πρόσθετων τροφίμων ή ζωοτροφών και της μετανάστευσης από υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

  • Φυτικά έλαια
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Πατατάκια, έτοιμα γεύματα/σαλάτες
  • Σιτηρά (και προϊόντα με βάση τα δημητριακά)
  • Παιδικές τροφές
  • Όσπρια, ξηροί καρποί, ελαιούχοι σπόροι και μπαχαρικά
  • Κονσερβοποιημένα ψάρια
  • Σοκολάτα (και προϊόντα σοκολάτας)

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο