Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανατιμήσεις τροφίμων: Οι τιμές δεν θα αυξηθούν περαιτέρω. Δηλώσεις του Ν. Παπαθανάση

ΑρχικήΝέαΑνατιμήσεις τροφίμων: Οι τιμές δεν θα αυξηθούν περαιτέρω. Δηλώσεις του Ν. Παπαθανάση
spot_img

cibum team

Την εκτίμηση πως καθώς προχωρούμε θα δούμε σταθεροποίηση των τιμών καθώς η αυξανόμενη προσφορά θα καλύψει την ζήτηση και δεν θα δημιουργηθούν περαιτέρω αυξήσεις, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε το πρωί στην ΕΡΤ, οι έλεγχοι στην αγορά είναι πολλοί, ενώ ισχύει η ρήτρα για τη μη αύξηση του ποσοστού κέρδους μέχρι το τέλος του έτους και τόνισε ότι είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις με παραβατική συμπεριφορά. Μάλιστα αναφερόμενος στη λειτουργία των λαϊκών αγορών υπογράμμισε ότι λειτουργούν υποδειγματικά όπως και εν μέσω πανδημίας. Σαφώς υπάρχουν αυξήσεις στην διατροφή εκτίμησε όμως, ότι το μέτρο της διατίμησης δεν βοηθάει όπως έχει αποδειχθεί και από την προηγούμενη εμπειρία.

- Advertisement -

Σε ότι αφορά τον πληθωρισμό εκτίμησε ότι πληθωρισμός θα κυμανθεί εδώ -όπως και στην Ευρώπη- περίπου στο 3% καθώς το φαινόμενο είναι εξωγενές. Όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης, είπε ότι μια οικογένεια τετραμελής θα λάβει κατά 60% αυξημένο επίδομα θέρμανσης και αναφερόμενος στα ενισχυτικά μέτρα της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι παίρνουμε μέτρα για να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη σε συνάρτηση με το τι μπορεί να δώσει η πολιτεία καθώς η Ελλάδα κινείται στο πλαίσιο ενός δημοσιονομικού στόχου.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα