Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανοιχτοί και οι εσωτερικοί χώροι εστιατορίων των ξενοδοχείων

ΑρχικήΝέαΑνοιχτοί και οι εσωτερικοί χώροι εστιατορίων των ξενοδοχείων
spot_img

cibum team


Η νέα ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.27683/29.4.2021 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 που αφορά τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων, επιτρέπει να λειτουργήσουν εσωτερικοί χώροι μόνο σε ξενοδοχεία.

Οι όροι για την μέγιστη επιτρεπόμενη δυναμικότητα, δηλαδή τον μέγιστο αριθμό των ταυτόχρονων πελατών στα εστιατόρια των ξενοδοχείων είναι οι εξής:

Εσωτερικοί χώροι: πληρότητα 50% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ’ της παρ. Α του άρθρου 14 της υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β’ 2161) επί της συνολικής εσωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/1,3 τ.μ).

Παράδειγμα: μία σάλα 100τμ που κανονικά έχει δυναμικότητα 100/1,3 = 97 άτομα, για την περίοδο αυτή θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 48 άτομα.

Εξωτερικοί χώροι: πληρότητα 40% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ’ της παο. Α του άρθρου 14 τικ υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας επί της συνολικής εξωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/0,70 τ.μ).

Παράδειγμα: μία σάλα 100τμ που κανονικά έχει δυναμικότητα 100/0,70 = 142 άτομα, για την περίοδο αυτή ο εν λόγω εξωτερικός χώρος θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 57 άτομα.

Εννοείται πως στους χώρους τηρούνται οι αποστάσεις τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη τους, δηλαδή απόσταση μεταξύ τραπεζιών

>90cm αν δεν μεσολαβεί καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών,

>1,2m αν μεσολαβούν καρέκλες στο ένα τραπέζι και

>1,8m αν μεσολαβούν καρέκλες και στα δύο τραπέζια.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα