Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
24 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανοιχτοί και οι εσωτερικοί χώροι εστιατορίων των ξενοδοχείων

ΑρχικήΝέαΑνοιχτοί και οι εσωτερικοί χώροι εστιατορίων των ξενοδοχείων
spot_img

cibum team


Η νέα ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.27683/29.4.2021 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 που αφορά τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων, επιτρέπει να λειτουργήσουν εσωτερικοί χώροι μόνο σε ξενοδοχεία.

Οι όροι για την μέγιστη επιτρεπόμενη δυναμικότητα, δηλαδή τον μέγιστο αριθμό των ταυτόχρονων πελατών στα εστιατόρια των ξενοδοχείων είναι οι εξής:

Εσωτερικοί χώροι: πληρότητα 50% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ’ της παρ. Α του άρθρου 14 της υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας (Β’ 2161) επί της συνολικής εσωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/1,3 τ.μ).

Παράδειγμα: μία σάλα 100τμ που κανονικά έχει δυναμικότητα 100/1,3 = 97 άτομα, για την περίοδο αυτή θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 48 άτομα.

Εξωτερικοί χώροι: πληρότητα 40% της δυναμικότητας όπως ορίζεται στην περ. 2δ’ της παο. Α του άρθρου 14 τικ υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23.3.2017 απόφασης του Υπουργού Υγείας επί της συνολικής εξωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας (ΩΕ/0,70 τ.μ).

Παράδειγμα: μία σάλα 100τμ που κανονικά έχει δυναμικότητα 100/0,70 = 142 άτομα, για την περίοδο αυτή ο εν λόγω εξωτερικός χώρος θα έχει μέγιστη δυναμικότητα 57 άτομα.

Εννοείται πως στους χώρους τηρούνται οι αποστάσεις τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη τους, δηλαδή απόσταση μεταξύ τραπεζιών

>90cm αν δεν μεσολαβεί καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών,

>1,2m αν μεσολαβούν καρέκλες στο ένα τραπέζι και

>1,8m αν μεσολαβούν καρέκλες και στα δύο τραπέζια.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

“Πόλεμος” για το βαλσάμικο ξύδι: Η Ιταλία θα μηνύσει τη Σλοβενία!

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα