cibum team
Οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση να μην ακούγεται μουσική στα εστιατόρια, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα 3 Μαΐου ποικίλλουν: από κατηγορίες στην κυβέρνηση για ασχετοσύνη μέχρι χιουμοριστικές ατάκες όπως, αφού η μουσική φταίει για τον κορωνοϊό γιατί αντί για εμβόλια, δεν μας βάζουν ωτοασπίδες;….»
Ο λόγος όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πολύ σαφής και συγκεκριμένος, όσο και εάν αρνούμαστε να το πιστέψουμε.
Μιλώντας σε εκπομπές όλοι οι λοιμωξιολόγοι προέβαλαν το εξής επιχείρημα: αν υπάρχει δυνατή μουσική, αναγκαζόμαστε να μιλάμε πιο έντονα με αποτέλεσμα μεγαλύτερες εκπνευστικές ροές που παράγουν περισσότερα σταγονίδια. Τα σταγονίδια μεταδίδουν τον ιό, ειδικά σε περιπτώσεις που κάποιος αναγκάζεται να μιλήσει πιο δυνατά ή να πλησιάσει τον διπλανό του για να ακουστεί. Έτσι είναι πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός αν ένα άτομο δεν γνωρίζει πως νοσεί ή είναι ασυμπτωματικό, θέτοντας σε κίνδυνο τα άτομα γύρω του.
Τέλος, οι καφετέριες με έντονη μουσική είναι εύκολο να μετατραπούν σε υπαίθρια μπαρ που θα μαζεύονται εκατοντάδες άτομα.
Δείτε: Σε γλειφιτζούρι το νέο τεστ ανίχνευσης κορωνοΐου!
Δείτε: Καινοτομία: coffee oil… λάδι από καβουρδισμένο καφέ!
δείτε: Marmite: το μοναδικό άλειμμα για σάντουιτς, για το οποίο έχει επιβληθεί πλαφόν, 2 βάζα ανά πελάτη!
Δείτε: Τιμές τροφίμων: τα σκαμπανεβάσματα, η πανδημία, το σκληρό παρελθόν και το δυσοίωνο μέλλον.
Δείτε: Specialist Awards 2021: οι μεγάλοι νικητές στα τυποποιημένα τρόφιμα
Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο Χημείας Τροφίμων
Δείτε: Όλες οι αλλαγές για τις επενδύσεις σε φαρμακευτική κάνναβη
Δείτε: Νερά Μακεδονίας: ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επαναπιστοποίηση
Δείτε: Όταν οι vegan κάνουν πάρτι: ζαμπόν από μανιτάρια. Η νέα τάση