ΑρχικήΝέαΕστίαση: Ο πραγματικός λόγος που απαγορεύεται η μουσική

Εστίαση: Ο πραγματικός λόγος που απαγορεύεται η μουσική

cibum team

Οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση να μην ακούγεται μουσική στα εστιατόρια, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα 3 Μαΐου ποικίλλουν: από κατηγορίες στην κυβέρνηση για ασχετοσύνη μέχρι χιουμοριστικές ατάκες όπως, αφού η μουσική φταίει για τον κορωνοϊό  γιατί αντί για εμβόλια, δεν μας βάζουν ωτοασπίδες;….»

Ο λόγος όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πολύ σαφής και συγκεκριμένος, όσο και εάν αρνούμαστε να το πιστέψουμε.

- Advertisement -

Μιλώντας σε εκπομπές όλοι οι λοιμωξιολόγοι προέβαλαν το εξής επιχείρημα: αν υπάρχει δυνατή μουσική, αναγκαζόμαστε να μιλάμε πιο έντονα με αποτέλεσμα μεγαλύτερες εκπνευστικές ροές που παράγουν περισσότερα σταγονίδια. Τα σταγονίδια μεταδίδουν τον ιό, ειδικά σε περιπτώσεις που κάποιος αναγκάζεται να μιλήσει πιο δυνατά ή να πλησιάσει τον διπλανό του για να ακουστεί. Έτσι είναι πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός αν ένα άτομο δεν γνωρίζει πως νοσεί ή είναι ασυμπτωματικό, θέτοντας σε κίνδυνο τα άτομα γύρω του.

 Τέλος, οι καφετέριες με έντονη μουσική είναι εύκολο να μετατραπούν σε υπαίθρια μπαρ που θα μαζεύονται εκατοντάδες άτομα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.