Όλα είναι έτοιμα για την γιορτή καινοτομίας, ασφάλειας και ποιότητας στον κλάδο των τροφίμων.
Λίγες ώρες απέμειναν από την έναρξη την απονομή των βραβείων καινοτομίας και αριστείας των εταιρειών τροφίμων Food Experts’ Awards 2023 του cibum στο πλαίσιο της 31ης Detrop της HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Την παρουσίαση της τελετής θα κάνει η Δημοσιογράφος Ελένη Τσαγκά.
Τις υποψηφιότητες αξιολόγησαν ανεξάρτητοι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων ,αναδεικνύοντας τους Νικητές των FEA 2023, με στόχο να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύσουν την σκληρή και καινοτόμο εργασία των ανθρώπων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.
Στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 4.00 μ.μ. στο κτίριο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα παραστούν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων και θα απονεμηθούν 81 βραβεία σε εταιρείες με σημαντικό έργο στην καινοτομία και προσφορά στην ελληνική βιομηχανία. Ανάμεσα στις 25 διαγωνιστικές κατηγορίες βράβευσης θα υπάρξουν τιμητικές βραβεύσεις προσώπων και οργανισμών για την προσφορά τους στην Επιστήμη Τροφίμων:
- Βραβείο Antoine LAVOISIER 2023 στον κ. Αντώνιο Ζαμπέλα, καθηγητή διατροφής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρο του ΕΦΕΤ
- Βραβείο Nicolas APPERT 2023 στον κ. Ιωάννη Σμαρνάκη, τεχνολόγο τροφίμων Πρόεδρο ΠΕΤΕΤ
- Βραβείο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2023 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Βραβείο Peter DURAND 2023 στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων