Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FSIS: Προειδοποίηση για προϊόντα κοτόπουλου με ανεπαρκείς πληροφορίες για αλλεργιογόνα και οδηγίες μαγειρέματος

ΑρχικήΝέαFSIS: Προειδοποίηση για προϊόντα κοτόπουλου με ανεπαρκείς πληροφορίες για αλλεργιογόνα και οδηγίες μαγειρέματος
spot_img

Το πρόβλημα οφείλεται σε μηχάνημα τοποθέτησης ετικέτας που είχε χαλάσει.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (FSIS) εκδίδει προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία για ωμά, έτοιμα για μαγείρεμα προϊόντα κοτόπουλου, στα οποία λείπουν από την επισήμανση ορισμένα υλικά και οδηγίες μαγειρέματος.  

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στον ιστότοπο της FSIS, το προϊόν περιέχει σόγια και γάλα, γνωστά αλλεργιογόνα, τα οποία ενδέχεται να μην δηλώνονται στην ετικέτα.

Η προειδοποίηση αποσκοπεί στο να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές με αλλεργία στη σόγια και τα γαλακτοκομικά γνωρίζουν ότι αυτά τα προϊόντα δεν πρέπει να καταναλώνονται, καθώς και να επισημανθεί ότι το κοτόπουλο θα μαγειρευτεί στη σωστή θερμοκρασία , 73 βαθμούς Κελσίου.  

Τα ωμά, έτοιμα προς μαγείρεμα προϊόντα κοτόπουλου κατασκευάστηκαν στις 3 Φεβρουαρίου 2023, έχουν ημερομηνία best before 15/02/2023 και φέρουν τον αριθμό εγκατάστασης «P-48176» μέσα στο σήμα επιθεώρησης του USDA.  Αυτά τα είδη απεστάλησαν σε τοποθεσίες διανομής Publix σε 3 πολιτείες των ΗΠΑ.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν το κατάστημα ενημέρωσε το FSIS ότι το προϊόν είχε λανθασμένη σήμανση όταν ένας εκτυπωτής δεν τοποθέτησε την κάτω ετικέτα στη συσκευασία του προϊόντος, επειδή ήταν χαλασμένος. Ως αποτέλεσμα, λείπει ο κατάλογος των υλικών και οι οδηγίες μαγειρέματος.

Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.

 Οι καταναλωτές καλούνται -αν έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα – να μην τα καταναλώσουν και να τα πετάξουν ή να τα επιστρέψουν στο σημείο αγοράς για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα