Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απ. Αποστολάκος: Ρητή δέσμευση του ΟΚΑΑ για στήριξη του πρωτογενή τομέα

ΑρχικήΝέαΑπ. Αποστολάκος: Ρητή δέσμευση του ΟΚΑΑ για στήριξη του πρωτογενή τομέα
spot_img

Δηλώσεις στη «1η Γιορτή της Σαρδέλας και Γαστρονομίας» στη Χαλκίδα

Η δέσμευση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας για γη στήριξη του πρωτογενή τομέα, επαναδιατυπώθηκε στην «1η Γιορτή της Σαρδέλας και Γαστρονομίας» που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στην Χαλκίδα, στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του οργανισμού, στην εκδήλωση παρέστη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται τόσο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών προϊόντων, παράλληλα με τις δράσεις διάσωσης και διατήρησης του φυσικού πλούτου της περιοχής και της χώρας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, επισήμανε, ότι «η Χαλκίδα είναι μια από τις καλύτερες ιχθυοπαραγωγικές περιοχές. Εμείς στον ΟΚΑΑ έχουμε δεσμευτεί να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, τους ψαράδες της Ελλάδας, την ελληνική γαστρονομία ώστε ο πρωτογενής τομέας να κατέχει καθοριστικό ρόλο στον χώρο του».

Την γιορτή διοργάνωσαν ο ΟΚΑΑ και το Σωματείο Ιχθυεμπόρων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός», υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υποστήριξη και του Δήμου Χαλκιδέων.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ι.Μ. Χαλκίδας «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος», ενώ θα ενισχυθούν και οι κοινωνικές δομές της Εύβοιας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο