Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απίστευτη απάτη τροφίμων: Σάλτσα ψαριού είναι από… κοτόπουλο – Κατασχέθηκε από τους Ιταλούς

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΑπίστευτη απάτη τροφίμων: Σάλτσα ψαριού είναι από… κοτόπουλο - Κατασχέθηκε από τους Ιταλούς
spot_img

DNA κοτόπουλου βρήκαν οι Ιταλοί σε σάλτσα ψαριών από τις Φιλιππίνες

Για DNA κοτόπουλου σε προϊόν ψαριού ενημέρωσε σήμερα την Ευρώπη, η Ιταλία. Τον Φεβρουάριο οι Ιταλικές Τελωνειακές αρχές έκαναν έλεγχο σε φορτίο με ψάρια και προϊόντα ψαριών προέλευσης Φιλιππίνων με εντολή και για εργαστηριακό έλεγχο. Όπως αποκαλύφθηκε, ο έλεγχος DNA έδειξε ότι τα προϊόντα ψαριών και πιο συγκεκριμένα η σάλτσα ψαριών είχε DNA κοτόπουλου! Το φορτίο δεσμεύτηκε και τα προϊόντα δεν κυκλοφόρησαν στην αγορά της Ιταλίας.

- Advertisement -

Η σάλτσα ψαριού είναι ένα υγρό καρύκευμα που παρασκευάζεται από ψάρι ή κριλ με αλάτι και έχει υποστεί ζύμωση για έως και δύο χρόνια. Χρησιμοποιείται ως βασικό καρύκευμα στην κουζίνα της Ανατολικής Ασίας και στην κουζίνα της Νοτιοανατολικής Ασία , αλλά  Λόγω της ικανότητάς του να προσθέτει μια αλμυρή γεύση umami στα πιάτα, έχει υιοθετηθεί παγκοσμίως από τους σεφ και τους οικιακούς μάγειρες. Η γεύση umami στη σάλτσα ψαριού οφείλεται στην περιεκτικότητά της σε γλουταμικό.

 Η παλαιότερη καταγεγραμμένη παραγωγή ήταν μεταξύ 4ου και 3ου αιώνα π.Χ. από τους Αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι ζύμωσαν υπολείμματα ψαριών που ονομάζονταν γάρος. Πιστεύεται ότι παρασκευάζονταν με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλάτι από τις σύγχρονες σάλτσες ψαριών. Οι Ρωμαίοι έφτιαχναν ένα παρόμοιο καρύκευμα που ονομαζόταν είτε garum είτε liquamen.Σ τα αγγλικά το garum μεταφραζόταν παλαιότερα ως τουρσί ψαριού. Η αυθεντική σάλτσα Worcestershire είναι σχετικό προϊόν επειδή έχει υποστεί ζύμωση και περιέχει γαύρο. Η σάλτσα Worcestershire είναι πλέον πανταχού παρούσα σε όλα τα ράφια των σουπερμάρκετ. Διακρίνεται από το πολύ σκούρο καφέ χρώμα της και από την γλυκιά, αλλά ταυτόχρονα αλμυρή και πικάντικη γεύση της. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία συνταγών, τις οποίες η σάλτσα Worcestershire μπορεί να αναδείξει, είτε πρόκειται για συνταγές με κρέας είτε για ένα κοκτέιλ Bloody Mary.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.

Φράουλες με 24 διαφορετικά φυτοφάρμακα – Εργαστηριακή δοκιμή του Il Salvagente

Οι φράουλες συγκαταλέγονται στα κορυφαία φρούτα που έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα