Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής της Γερμανίας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑπεργούν οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής της Γερμανίας
spot_img

Περίπου 6.000 εργαζόμενοι σε γερμανικά εργοστάσια ζαχαροπλαστικής ζητούν αυξήσεις μισθών και αλλαγή όρων εργασίας.

Περίπου 6.000 εργαζόμενοι στη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής της Γερμανίας ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις για τους μισθούς και τους όρους εργασίας. Σύμφωνα με το NGG το γερμανικό συνδικάτο συνδικάτο που εκπροσωπεί εργαζόμενους στους τομείς των τροφίμων, των ποτών, του καπνού, των ξενοδοχείων και της εστίασης, ζητούν μονοετή συμφωνία αμοιβών με αύξηση μισθού 9,9% υπό το φως των μεγάλων αυξήσεων του πληθωρισμού. Σε απάντηση, οι εργοδότες φέρεται να έχουν προσφέρει 2,8% για την περίοδο του πρώτου έτους, με επακόλουθες αυξήσεις 2,1% – κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το συνδικάτο.

- Advertisement -

Ο εμπορικός οργανισμός ζαχαροπλαστικής της Γερμανίας, το BDSI δήλωσε ότι οι απεργίες στη βιομηχανία παραγωγής στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι «εντελώς περιττές», καθώς οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς και τους όρους έχουν αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο. «Αντί να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε στις αρχές Σεπτεμβρίου όπως συμφωνήθηκε, βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι με αβάσιμες και εντελώς υπερβολικές απεργίες σε εταιρείες στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία – και αυτό παρά τη δίκαιη προσφορά που έκαναν οι εργοδότες σε οικονομικά δύσκολες στιγμές. » εξηγεί ο Δρ. Mario Mundorf, διευθύνων σύμβουλος της πολιτικής συλλογικών διαπραγματεύσεων στο BDSI.

«Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά τη σοβαρή επιθυμία μας να συνάψουμε έγκαιρα μια συλλογική σύμβαση προς όφελος του εργατικού δυναμικού μας, αλλά και των εταιρειών μας. Το BDSI αναμένει ότι η ένωση θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για εποικοδομητικές συζητήσεις στην επόμενη συνεδρίαση στις 4 Σεπτεμβρίου 2024».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα