Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Από άστεγος στην Αθήνα, κτηνοτρόφος στην Κοζάνη

ΑρχικήΝέαΑπό άστεγος στην Αθήνα, κτηνοτρόφος στην Κοζάνη
spot_img

cibum team

Ο 57χρονος Ανδρέας, που μέχρι πριν από μερικές ημέρες φιλοξενείτο στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

 Από χθες, ο Ανδρέας βρίσκεται στον ‘Αγιο Δημήτριο Κοζάνης, για μία νέα αρχή στη ζωή του. Ξεκινά εκπαίδευση για να εργαστεί στην κτηνοτροφική μονάδα των Ε. Πασχαλίδη- Ν. Κολτσίδα, ιδρυτών της ομάδας «Περήφανοι Αγρότες -Proud Farm». Πρόκειται για μια ομάδα νέων παραγωγών από τη Μακεδονία, που οραματίζονται και κάνουν πράξη μία νέα εποχή για την αιγοπροβατοτροφία.

   Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησαν, σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), την πρωτοβουλία «Proud Life», προσφέροντας απασχόληση, φιλοξενία και κατάρτιση σε φιλοξενούμενους του Κέντρου Αστέγων, σε κτηνοτροφικές μονάδες κτηνοτρόφων. Σε σχετική ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζει μεταξύ άλλων, ότι «το πρόβλημα της αστεγίας δεν είναι μόνο η αξιοπρεπής φροντίδα και φιλοξενία τους, αλλά, κυρίως, το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Η επανένταξή τους στην κοινωνία μας. Αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, που συνδημιούργησε τους “Περήφανους Αγρότες”».
Πηγή: ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα