Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε ελεύθερη πρώτη οι πωλήσεις του Lurpac – Μείωση των οικονομικών της προβλέψεων της Arla

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣε ελεύθερη πρώτη οι πωλήσεις του Lurpac - Μείωση των οικονομικών της προβλέψεων της Arla
spot_img

Η Arla μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις κατά 5 δις και 6 δις ευρώ για το 2023. Έπεσε η κατανάλωση του Lurpak στην Ευρώπη.

Mε μειωμένες προβλέψεις για τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους επανέρχεται η δανική γαλακτοκομική εταιρεία Arla, αναφέροντας το αυξανόμενο κόστος ζωής στην Ευρώπη και τον υψηλό πληθωρισμό για τα τρόφιμα στην ήπειρο ως τους κύριους λόγους που αναμένεται να μειωθούν οι πωλήσεις.

- Advertisement -

Για το πρώτο εξάμηνο του φετινού έτους, η Arla ανέφερε αύξηση πωλήσεων, βασισμένη στις αυξημένες τιμές των προϊόντων της, αλλά αναθεώρησε, βλέποντας ότι οι όγκοι του βουτύρου Lurpak, που πωλείται σε 95 χώρες, σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας μειώθηκαν κατά 6,6%, ενώ η ποσότητα τυριού Castello μειώθηκε κατά 4,4% σε σχέση με το 2022.

Μειωμένα κατά 36% παρουσιάστηκαν και τα κέρδη προ τόκων της Arla για το πρώτο εξάμηνο του 2023, στα 161 εκατ. ευρώ.

Με την αβεβαιότητα στην αγορά να συνεχίζει στα ίδια επίπεδα, ο όμιλος μείωσε τις προοπτικές πωλήσεών του για το 2023 σε 13,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και 13,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, από 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε προβλέψει τον Φεβρουάριο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα