Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλάζει το παιχνίδι στην ανίχνευση E. coli O157:H7

ΑρχικήΕπιστήμηΑλλάζει το παιχνίδι στην ανίχνευση E. coli O157:H7
spot_img

Ερευνητές αναπτύσσουν δοκιμασία εξοικονόμησης χρόνου για E. coli O157:H7 σε βόειο κρέας.

Επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Bruce Applegate του Πανεπιστημίου Purdue ανέπτυξε μια νέα ανάλυση εξοικονόμησης χρόνου για την ανίχνευση ενός ιδιαίτερα σοβαρού στελέχους E. coli στον κιμά.

Η τοξίνη που παράγεται από το E. coli ευθύνεται για 175.000 ασθένειες ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ έχει διατηρήσει μηδενική ανοχή για το O157:H7, ένα στέλεχος E. coli που μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή, από το 1994. Μηδενική ανοχή σημαίνει ότι αν ανιχνευθεί έστω και ένα κύτταρο E. coli σε ένα τυπικό δείγμα 325 γραμμαρίων (11,4 ουγγιές) κιμά βοείου κρέατος, ολόκληρη η παρτίδα επισημαίνεται ως ακατάλληλη για κατανάλωση.

Ένα κύτταρο E. coli είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί σε ένα δείγμα 325 γραμμαρίων. «Δεν υπάρχει τεχνολογία ικανή να το κάνει αυτό, εκτός κι αν κάνετε αυτό που ονομάζουμε εμπλουτισμό» δήλωσε ο Applegate

Η νέα ανάλυση που αναπτύχθηκε από τον Δρ. Applegate και την ομάδα του εξοικονομεί χρόνο, καθώς έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο εμπλουτισμός του δείγματος και η ανίχνευση παθογόνων να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των 15 ωρών ή περισσότερων που απαιτούνται για την αποστολή δειγμάτων από μια μονάδα παραγωγής σε ένα εργαστήριο αναλύσεων τροφίμων. Αυτό επιτρέπει στο προϊόν να κυκλοφορήσει στην αγορά πιο γρήγορα, καθώς η ανάλυση θα παρέχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα μέχρι τη στιγμή που το προϊόν παραλαμβάνεται από το εργαστήριο.

Η τεχνολογία βασίζεται σε φάγους , που είναι ιοί που μολύνουν συγκεκριμένα βακτήρια. Οι ερευνητές τροποποίησαν γενετικά έναν φάγο έτσι ώστε, μετά τη μόλυνση του E. coli O157:H7, να ενσωματώσει το γονιδίωμά του στο χρωμόσωμα των βακτηριακών κυττάρων. Μόλις ενσωματωθεί στο χρωμόσωμα E. coli , ο φάγος παράγει ένα ένζυμο που παράγει φως και κάνει τα μολυσμένα κύτταρα να λάμπουν. Μια λαμπερή καλλιέργεια υποδεικνύει την παρουσία E. coli O157:H7.

«Οι μέθοδοι δοκιμών που έχουμε στις ΗΠΑ είναι ακριβές», είπε η Coronel-Aguilera συν-επικεφαλής συγγραφέας και πρώην μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο εργαστήριο του Applegate. Αλλά η μέθοδος που περιγράφεται στο έγγραφο Foods είναι μια γρήγορη, εύκολη και πολύ λιγότερο δαπανηρή έκδοση των εξαιρετικά αποτελεσματικών εργαστηριακών μεθόδων. «Αυτό θα αλλάξει το παιχνίδι», είπε η Aguilera.

Πηγή: Πανεπιστήμιο Purdue

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.

Κίνδυνος ξηρασίας στην Ελλάδα – Ιδρύεται ομάδα κινδύνου από το ΥΠΑΑΤ

Η ομάδα ad hoc θα εξετάσει τον κίνδυνο ξηρασίας και τις επιπτώσεις στην Ελληνική γεωργική παραγωγή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα