Απανωτά τα περιστατικά μόλυνσης τροφίμων από listeria
Δίσκοι με κομμένα κολοκυθάκια και κίτρινη κολοκύθα σε φέτες, που παράγονται από την Pero Family Farms, ανακλήθηκαν από την αγορά λόγω φόβων μόλυνσης με το βακτήριο Listeria monocytogenes .
Η εταιρεία Pero Family Farms εδρεύει στη Φλόριντα, αλλά τα προϊόντα της αποστέλλονται επίσης στο Μιζούρι, το Ιλινόις και τη Βιρτζίνια.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται κατά λάθος από το συγκεκριμένο βακτήριο έχουν έμετο και διάρροια, αλλά άνθρωποι που ανήκουν σε ορισμένες ομάδες κινδύνου (όπως νεογέννητα, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι και άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα) μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και Πρόληψης ( CDC ).
- Δείτε επίσης: Ανακαλούνται σχεδόν 11000 βιολογικά αυγά με σαλμονέλα – Μπήκαν κατά λάθος σε λιανική διανομή
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ( FDA ) χαρακτήρισε την ανάκληση κολοκυθιών και κολοκύθας ως κίνδυνο για την υγεία κατηγορίας ΙΙ, πράγμα που σημαίνει ότι τα προϊόντα «μπορεί να προκαλέσουν προσωρινές ή ιατρικά αναστρέψιμες δυσμενείς συνέπειες για την υγεία». Η ταξινόμηση χρησιμοποιείται επίσης “όπου η πιθανότητα σοβαρών δυσμενών συνεπειών για την υγεία είναι απομακρυσμένη”.
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ταξινόμησης ανάκλησης FDA συνολικά, με την Κλάση I να είναι η πιο σοβαρή προειδοποίηση, που περιλαμβάνει την πιθανότητα σοβαρών συνεπειών στην υγεία ή θανάτου και την Κλάση III που δηλώνει ότι το επηρεαζόμενο προϊόν δεν είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα υγείας.
- Δείτε επίσης: 14 στα 18 δημοφιλή εμφιαλωμένα μεταλλικά νερά περιέχουν φυτοφάρμακα – Τι έδειξαν εργαστηριακοί έλεγχοι
- Δείτε επίσης: Επείγουσα ανάκληση παιδικών κουταλιών σιλικόνης – Κίνδυνος τραυματισμού και πνιγμού
Πριν από μία εβδομάδα το κέντρο πρόληψης και ελέγχου νοσημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον θάνατο ενός βρέφους και 11 τροφικές δηλητηριάσεις καταναλωτών από μολυσμένο με λιστέρια κρέας. Ο θάνατος του βρέφους σημειώθηκε στην Καλιφόρνια σε μία επιδημία έχει επηρεάσει 4 Πολιτείες των ΗΠΑ.
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.
- Δείτε επίσης: Η διατροφική συνήθεια που κάνει τους Ιάπωνες να ζουν περισσότερο
- Δείτε επίσης: Ανάκληση αερόθερμου λόγω σοβαρού κινδύνου πυρκαγιάς