Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανίχνευση νοθείας στα ψάρια και θαλασσινά με χρήση του τελομερούς μήκους ως δείκτη αυθεντικότητας

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / ΒιβλίαΑνίχνευση νοθείας στα ψάρια και θαλασσινά με χρήση του τελομερούς μήκους ως δείκτη αυθεντικότητας
spot_img

Μια νέα ανασκόπηση προτείνει τη χρήση του τελομερούς μήκους (TL) ως δείκτη γνησιότητας που θα μπορούσε να παρέχει μια εναλλακτική μέθοδο για τη διαφοροποίηση των δειγμάτων ψαριών και θαλασσινών ή τον εντοπισμό απάτης.

Λαμβάνοντας υπόψη τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό περιστατικών νοθείας ψαριών και θαλασσινών με οικονομικά κίνητρα χρησιμοποιώντας ακόμη πιο εξελιγμένες μεθόδους για να ξεπεραστούν οι τρέχοντες δείκτες αυθεντικότητας, η ανάγκη αναγνώρισης νέων δεικτών αυθεντικότητας καθίσταται απαραίτητη.

Το TL των ψαριών και των θαλασσινών εξαρτάται από τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά (π.χ. φύλο, ηλικία) και τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα (π.χ. θερμοκρασία, ποιότητα νερού) στα οποία εκτίθενται. Ως εκ τούτου, τόσο οι άγριοι θαλάσσιοι πληθυσμοί όσο και οι πληθυσμοί των γλυκών υδάτων που καταλαμβάνουν διαφορετικούς οικοτόπους γεωγραφικής προέλευσης, ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά λόγω των περιβαλλοντικών ενδείξεων που τους επηρεάζουν.

Επιπλέον, η εφαρμογή διαφόρων πρακτικών εκτροφής στην υδατοκαλλιέργεια, όπως τα διαφορετικά επίπεδα πυκνότητας των ψαριών και των θαλασσινών και ο αυξημένος θόρυβος του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές ενδείξεις που αφορούν συγκεκριμένες τοποθεσίες, θα μπορούσαν να επηρεάσουν το TL, παρέχοντας στις ρυθμιστικές αρχές πολύτιμες πληροφορίες διακρίνοντας τους άγριους από τους εκτρεφόμενους πληθυσμούς και τους βιολογικούς από τους συμβατικούς.

Στην νέα αυτή ανασκόπηση συζητούνται οι επιπτώσεις τόσο των περιβαλλοντικών συνθηκών όσο και των μεμονωμένων χαρακτηριστικών στην τελομερή σταθερότητα των τελομερών ψαριών και θαλασσινών, προτείνοντας την TL ως πιθανό δείκτη αυθεντικότητας προοπτικής που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της νοθείας ψαριών και θαλασσινών.

Για να διαβάσετε την ανασκόπηση, πατήστε εδώ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα