Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αντιδράσεις από τη βιομηχανία κοτόπουλου για τα όρια σαλμονέλας στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑντιδράσεις από τη βιομηχανία κοτόπουλου για τα όρια σαλμονέλας στις ΗΠΑ
spot_img

Ο νέος κανονισμός για τη σαλμονέλα στα κοτόπουλα δεν βασίστηκε σε επιστημονικά δεδομένα, λέει το NCC.

Τις έντονες αντιδράσεις της βιομηχανίας κοτόπουλου προκάλεσε η πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ για αυστηροποίηση των ορίων Salmonella spp στα παναρισμένα προϊόντα ωμού κοτόπουλου. Σύμφωνα με την πρόταση, το FSIS προτείνει να θεωρούνται εκτός ορίων ασφαλείας τα εν λόγω προϊόντα κοτόπουλου με σαλμονέλα 1 cfu ανά γραμμάριο πριν από το πανάρισμα. Υπενθυμίζεται πως στην Ευρώπη με βάση τον κανονισμό 2073 του 2005 περί μικροβιολογικών κριτηρίων για τα τρόφιμα, απαιτείται η απουσία σαλμονέλας στα 25 γραμμάρια κατά τη διάρκεια της διατήρησής τους στην αγορά.

Η βιομηχανία κοτόπουλου των ΗΠΑ, που εκπροσωπείται από το Εθνικό Συμβούλιο Κοτόπουλου NCC, σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τις «σοβαρές ανησυχίες» της σχετικά με τα σχέδια του USDA και κάνει λόγο για μία «απότομη αλλαγή» που δεν έχει βασιστεί σε επιστημονικά δεδομένα και ενέχει πολλούς κινδύνους για την επιβίωση των εταιρειών.

Σύμφωνα με την επιστολή εάν υιοθετηθεί η πρόταση του USDA υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν πολλά εργοστάσια που «έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολάρια και έχουν εργαστεί για περισσότερο από μια δεκαετία για να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις βέλτιστες πρακτικές για αυτά τα προϊόντα για τη μείωση της σαλμονέλας και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Το NCC εκτιμά ότι σε ετήσια βάση, πάνω από 200 εκατομμύρια μερίδες αυτού του προϊόντος θα χαθούν, 500-1.000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους και το ετήσιο κόστος για τη βιομηχανία είναι σημαντικά υψηλότερο από τις εκτιμήσεις του USDA. Είναι πιθανό ότι αυτή η πρόταση θα απομάκρυνε τους μικρότερους παραγωγούς αυτού του προϊόντος εντελώς από τη λειτουργία τους τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντίστροφη μέτρηση για τα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή απονομής που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στo πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρισμοί σε τρόφιμα: Ψήφισμα “καταπέλτης” από την ΕΕ για την παραπλάνηση των καταναλωτών – Περιορισμός του “χωρίς προσθήκη ζάχαρης”

Σε ψήφισμά της η ΕΕ ζητά την άμεση εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1924/2006 για τους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας που διατυπώνονται στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο