Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
27.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Ενίσχυση της ετοιμότητας για κρίσεις στην ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφών με νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνEFSA: Ενίσχυση της ετοιμότητας για κρίσεις στην ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφών με νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης
spot_img

Προσπάθεια ενδυνάμωσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού συντονισμού και απόκρισης σε διατροφικές κρίσεις

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του πρώτου παραδοτέου στο πλαίσιο της σύμβασης EFSA/2023/OP/0008. Πρόκειται για τον καθορισμό ενός πολυετούς προγράμματος εκπαίδευσης που στοχεύει στην ενίσχυση της ετοιμότητας και του συντονισμού κατά τη διάρκεια κρίσεων που αφορούν την ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφών.

Εγγραφείτε στο πρώτο ειδικό Σεμινάριο για την ορθή χρήση του όρου ”Μπορεί να περιέχει…” και άλλα περί αλλεργιογόνων στην Ελλάδα.

Η εκπαιδευτική δέσμη που προτείνεται για την περίοδο 2025–2028 έχει σχεδιαστεί ώστε να υπηρετεί τους γενικούς και ειδικούς στόχους του έργου, συμβάλλοντας καίρια στην υλοποίηση του Στρατηγικού Στόχου 2 της EFSA: «Διασφάλιση ετοιμότητας για τις μελλοντικές ανάγκες ανάλυσης κινδύνου». Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, η Αρχή επιδιώκει να ενισχύσει τις ικανότητές της σε επίπεδο γνώσεων, εμπειρογνωμοσύνης, μεθοδολογιών και διαχείρισης δεδομένων, προκειμένου να διατηρήσει υψηλά πρότυπα ανάλυσης κινδύνου στο διαρκώς εξελισσόμενο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Η εσωτερική κατάρτιση απευθύνεται στο προσωπικό της EFSA και στοχεύει στην εμβάθυνση της κατανόησης των εσωτερικών διαδικασιών αντιμετώπισης κρίσεων. Παράλληλα, συλλέγεται ανατροφοδότηση, ώστε οι διαδικασίες να αναπροσαρμόζονται και να εκσυγχρονίζονται με βάση την εμπειρία και τις νέες απαιτήσεις. Η ετήσια εξωτερική κατάρτιση προβλέπει προσομοιώσεις κρίσεων με τη συμμετοχή των κρατών μελών, της EFSA και άλλων θεσμικών εταίρων. Οι ασκήσεις αυτές επιδιώκουν να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση, τον διατομεακό συντονισμό και τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε περιπτώσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία και την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Το περιεχόμενο και η θεματολογία κάθε έτους θα προσδιορίζονται με βάση τις εκάστοτε ανάγκες, καθώς και με αναφορά στις προηγούμενες δράσεις, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη οι τεχνικοί τομείς, οι συμμετέχουσες χώρες και οργανισμοί, καθώς και το προφίλ των εκπαιδευομένων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο υγιεινό είναι το γιαούρτι σας;

Το «καλό» γιαούρτι υπάρχει, αλλά θέλει προσοχή

Προειδοποίηση σε όσους πίνουν στιγμιαίο καφέ – Ερευνητές τον συνδέουν με σοβαρή πάθηση στα μάτια

Ο στιγμιαίος καφές μπορεί να βλάψει τα μάτια σας, σύμφωνα με γενετική μελέτη

Νεκρό 12χρονο παιδί και τρία στο νοσοκομείο με αιμολυτικό σύνδρομο από τροφική δηλητηρίαση

Επτά συνολικά σοβαρά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε παιδιά με συμπτώματα αιματηρής διάρροιας στη Γαλλία - Δωδεκάχρονος υπέκυψε μετά από αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα