Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
27.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι ασφαλές να ξαναζεσταίνουμε παναρισμένα σνίτσελ;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕίναι ασφαλές να ξαναζεσταίνουμε παναρισμένα σνίτσελ;
spot_img

Οδηγίες για να μην έχουμε απρόοπτα με την υγεία μας

Τα σνίτσελ έχουν αντικειμενικά καλύτερη γεύση όταν είναι φρεσκομαγειρεμένα. Μπορείς όμως να τα φας την επόμενη μέρα χωρίς καμία ανησυχία για την ασφάλειά σου;

- Advertisement -

Είναι σημαντικό ένα φαγητό να κρυώσει και να ξαναζεσταθεί σωστά. Διαφορετικά, μικρόβια, όπως η σαλμονέλα, μπορούν να εξαπλωθούν στο κομμάτι του κρέατος και να προκαλέσουν γαστρεντερικές λοιμώξεις. Τι μπορώ να κάνω λοιπόν, όταν μου περισσέψει σνίτσελ και θέλω να το φυλάξω για την επόμενη ημέρα; Να ακολουθήσω τα παρακάτω βήματα:

  1. Σωστή συντήρηση στο ψυγείο

Τυλίξτε το σνίτσελ σε αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε το στο ψυγείο το αργότερο μία ώρα μετά την προετοιμασία – ιδανικά 30 λεπτά αργότερα.
Συμβουλή: Είναι καλύτερο να φυλάξετε το σνίτσελ στην προκατάψυξη όπου η θερμοκρασία είναι ακόμη χαμηλότερη.

2. Σωστό ξαναζέσταμα

Βγάζετε το σνίτσελ από το ψυγείο περίπου 20 λεπτά πριν το ξαναζεστάνετε. Το κομμάτι του κρέατος πρέπει να ζεσταθεί τουλάχιστον στους 65 βαθμούς Κελσίου (εσωτερική θερμοκρασία). Οι υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τα περισσότερα παθογόνα.

Υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία από το ξαναζεσταμένο σνίτσελ;

Το κρέας μπορεί να χαλάσει εύκολα και είναι ευαίσθητο σε ορισμένα παθογόνα, όπως η σαλμονέλα. Επομένως, τα τρόφιμα που περιέχουν κρέας θα πρέπει να θερμαίνονται μόνο μία φορά το πολύ. Είναι επίσης σημαντικό να ελέγξετε εάν το κομμάτι του κρέατος ή του φαγητού εξακολουθεί να μυρίζει και να φαίνεται κα΄λο πριν το φάτε ή το ζεστάνετε.

Υπάρχουν δύο συγκεκριμένα προβλήματα με το σνίτσελ κοτόπουλου: Πρώτον, ο αριθμός της σαλμονέλας αυξάνεται εάν κρυώσει και ξαναζεσταθεί και δεύτερον, η δομή της πρωτεΐνης αλλάζει. Και τα δύο αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε πεπτικά προβλήματα ή ακόμα και γαστρεντερικές παθήσεις. Αν λοιπόν θέλετε να φάτε ένα σνίτσελ κοτόπουλου την επόμενη μέρα, θα πρέπει να το ψήσετε ξανά καλά πριν το φάτε, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Αν το ξαναζεστάνετε…:

Στο τηγάνι

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και το ζεσταίνουμε.
  2. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το σνίτσελ.
  3. Τηγανίζουμε ξανά καλά.
  4. Όταν είναι ζεστό και αχνίζει μέσα, μπορείτε να το αφαιρέσετε από το τηγάνι και να το φάτε.

Στον φούρνο

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  3. Τώρα τοποθετήστε το σνίτσελ
  4. Αλείψτε το με λίγο λάδι – εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο νερό ή ζωμό από πάνω.
  5. Σκεπάζουμε το σνίτσελ με αλουμινόχαρτο. Αποτρέπει την εξάτμιση της υπερβολικής υγρασίας κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης.
  6. Μετά από περίπου δέκα λεπτά το σνίτσελ πρέπει να είναι ζεστό.

Συμβουλή ειδικού

Μερικοί ειδικοί συνιστούν το ακόλουθο κόλπο για να αποτρέψετε το στέγνωμα του σνίτσελ κατά το ξαναζέσταμα:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και το ζεσταίνουμε.
  • Στη συνέχεια τηγανίζουμε για λίγο τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές. Δύο με τρία λεπτά πρέπει να είναι αρκετά.
  • Τοποθετούμε το σνίτσελ στο φούρνο
  • Μετά από 30 λεπτά το σνίτσελ πρέπει να είναι ζεστό εσωτερικά και τραγανό εξωτερικά.

Στη Φριτέζα αέρα

  1. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα αρκετά.
  2. Τοποθετήστε το σνίτσελ σε αυτό για περίπου πέντε με δέκα λεπτά.
  3. Όταν το σνίτσελ είναι πολύ ζεστό μέσα, μπορείτε να το βγάλετε και να το απολαύσετε.

Στη σχάρα

Μπορείτε επίσης να ζεστάνετε το σνίτσελ στη σχάρα. Και εδώ τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές για αρκετά λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Μπορείτε να το φάτε μόνο όταν είναι πολύ ζεστό.

Προσοχή: Δε συνιστάται φούρνος μικροκυμάτων

Τα πιάτα θερμαίνονται γρήγορα στο φούρνο μικροκυμάτων. Το πρόβλημα με το σνίτσελ, ωστόσο, είναι ότι το πανάρισμα γίνεται κολλώδες και σκληρό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θέρμανσης. Επομένως, αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα