Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελβετία: Ανεπαρκείς οι έλεγχοι για Listeria αποδεικνύει κρατική έκθεση – Πολλά τα κρούσματα λιστερίωσης στη χώρα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕλβετία: Ανεπαρκείς οι έλεγχοι για Listeria αποδεικνύει κρατική έκθεση - Πολλά τα κρούσματα λιστερίωσης στη χώρα
spot_img

Τα δύο τρίτα ελβετικών εταιρειών τροφίμων δεν πληρούν τις απαιτήσεις της ελβετικής νομοθεσίας σχετικά με τους ελέγχους για Listeria

Μια πρόσφατη επιθεώρηση σε 115 ελβετικές εταιρείες τροφίμων αποκάλυψε πολυάριθμες ελλείψεις στους ελέγχους για τη μόλυνση από Listeria monocytogenes. Η Ελβετική Ένωση Καντονιακών Χημικών, η οποία πραγματοποίησε την επιθεώρηση και δημοσίευσε την έκθεση, ανακοίνωσε ότι τα δύο τρίτα των εταιρειών που εξέτασε δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις της ελβετικής νομοθεσίας για τα τρόφιμα.

Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα Food Safety, οι κρατικοί χημικοί διαπίστωσαν ότι οι πιο κοινές ελλείψεις σχετίζονταν με την υποδομή, την υγιεινή των προϊόντων και τον έλεγχο του περιβάλλοντος παραγωγής. Σε τρεις περιπτώσεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.  Τα πιο συνηθισμένα ζητήματα αφορούσαν την υποδομή, την υγιεινή της παραγωγής ή τον έλεγχο του περιβάλλοντος παραγωγής. Ξεκίνησαν ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία παρουσιάζονται αρκετά κρούσματα λιστερίωσης, μεταξύ των οποίων έχουν καταγραφεί και αρκετοί θάνατοι. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις σε μολύνσεις από λιστερίωση αυξήθηκαν από το 2020 και μετά. Το L. monocytogenes προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην Ελβετία, ειδικά μετά από αυτή την άνοδο σε κρούσματα. Να σημειωθεί πως η μόλυνση με το εν λόγω μικρόβιο είναι πιο κοινή σε ωμά και έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα