ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπεκτείνεται η ανάκληση του τούρκικου ταχίνι στη Ν. Ζηλανδία

Επεκτείνεται η ανάκληση του τούρκικου ταχίνι στη Ν. Ζηλανδία

1 λεπτά ανάγνωσης

Ανάκληση δεκάδων προϊόντων – Το ταχίνι αναφέρει ψευδώς ότι παράγεται στο Μεξικό.

Επεκτείνονται οι ανακλήσεις προϊόντων ταχίνι προέλευσης Τουρκίας στη Νέα Ζηλανδία λόγω σαλμονέλας. Αρχικά η Αρχή Ασφάλειας τροφίμων της χώρας NZFS, ανακάλεσε 21 προϊόντα τα οποία περιείχαν το τούρκικο ταχίνι χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ανάκληση «περίπλοκη» επειδή το ταχίνι χρησιμοποιήθηκε σε μία ποικιλία προϊόντων όπως σε χούμους. Τα προϊόντα παράγονται από τη  Lisa’s, Greater και τη Prep Kitchen και πωλούνται σε σουπερμάρκετ σε ολόκληρη τη χώρα.

- Advertisement -

Τώρα οι αρχές επέκτειναν την έρευνα και σε άλλα προϊόντα που περιέχουν ταχίνι από τον Τούρκο παραγωγό όπως  δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ασφάλειας Τροφίμων της Νέας Ζηλανδίας (NZFS), Vincent Arbuckle.

«Οι δοκιμές εντόπισαν σήμερα την πιθανή παρουσία  σαλμονέλας  στη σειρά βιολογικών ταχινιών των Τούρκων κατασκευαστών που εισάγεται από την Ceres Enterprises Ltd.»

- Advertisement -

Μάλιστα τα ταχίνι Τουρκίας φέρει λανθασμένα την επισήμανση «Προϊόν του Μεξικού ή του Ισραήλ»

Ενώ το Υπουργείο δεν είχε αναφορές για ασθένειες, σύμφωνα με τον δημοσιογραφικό ιστότοπο της Νέας Ζηλανδίας Stuff πολλοί καταναλωτές επικοινώνησαν λέγοντας ότι αρρώστησαν μετά την κατανάλωση χούμους που περιείχε το επικίνδυνο ταχίνι.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η άγνωστη επιδημία εντεροϊού στη Λέσβο: Η μεγαλύτερη συρροή άσηπτης μηνιγγίτιδας των τελευταίων ετών

Ο ΕΟΔΥ ταυτοποίησε τον Echovirus 30, όμως η επιδημιολογική διερεύνηση δεν εντόπισε την πηγή μετάδοσης.

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.