Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επεκτείνεται η ανάκληση του τούρκικου ταχίνι στη Ν. Ζηλανδία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπεκτείνεται η ανάκληση του τούρκικου ταχίνι στη Ν. Ζηλανδία
spot_img

Ανάκληση δεκάδων προϊόντων – Το ταχίνι αναφέρει ψευδώς ότι παράγεται στο Μεξικό.

Επεκτείνονται οι ανακλήσεις προϊόντων ταχίνι προέλευσης Τουρκίας στη Νέα Ζηλανδία λόγω σαλμονέλας. Αρχικά η Αρχή Ασφάλειας τροφίμων της χώρας NZFS, ανακάλεσε 21 προϊόντα τα οποία περιείχαν το τούρκικο ταχίνι χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ανάκληση «περίπλοκη» επειδή το ταχίνι χρησιμοποιήθηκε σε μία ποικιλία προϊόντων όπως σε χούμους. Τα προϊόντα παράγονται από τη  Lisa’s, Greater και τη Prep Kitchen και πωλούνται σε σουπερμάρκετ σε ολόκληρη τη χώρα.

Τώρα οι αρχές επέκτειναν την έρευνα και σε άλλα προϊόντα που περιέχουν ταχίνι από τον Τούρκο παραγωγό όπως  δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ασφάλειας Τροφίμων της Νέας Ζηλανδίας (NZFS), Vincent Arbuckle.

«Οι δοκιμές εντόπισαν σήμερα την πιθανή παρουσία  σαλμονέλας  στη σειρά βιολογικών ταχινιών των Τούρκων κατασκευαστών που εισάγεται από την Ceres Enterprises Ltd.»

Μάλιστα τα ταχίνι Τουρκίας φέρει λανθασμένα την επισήμανση «Προϊόν του Μεξικού ή του Ισραήλ»

Ενώ το Υπουργείο δεν είχε αναφορές για ασθένειες, σύμφωνα με τον δημοσιογραφικό ιστότοπο της Νέας Ζηλανδίας Stuff πολλοί καταναλωτές επικοινώνησαν λέγοντας ότι αρρώστησαν μετά την κατανάλωση χούμους που περιείχε το επικίνδυνο ταχίνι.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα