Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα του FSA αποκαλύπτει πώς τρώνε οι Βρετανοί σήμερα

ΑρχικήPicksNews LineΈρευνα του FSA αποκαλύπτει πώς τρώνε οι Βρετανοί σήμερα
spot_img

Έρευνα που δημοσιεύθηκε από τον Οργανισμό Προτύπων Τροφίμων δείχνει ότι οι τρεις κορυφαίες ανησυχίες που σχετίζονται με τα τρόφιμα μεταξύ των καταναλωτών στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία είναι η σπατάλη τροφίμων, η ποσότητα ζάχαρης στα τρόφιμα και η καλή μεταχείριση των ζώων, με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να αναφέρουν ότι ανησυχούν για καθένα από αυτά τα ζητήματα.

Το Food and You 2, η κορυφαία έρευνα καταναλωτών της FSA, δείχνει επίσης ότι δύο στους πέντε Βρετανούς λένε ότι έχουν φάει λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα τον τελευταίο χρόνο και προσπαθούν να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων.

Η έρευνα είναι μια επίσημη στατιστική και μετρά τις αυτοαναφερόμενες γνώσεις, στάσεις και συμπεριφορές που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων και άλλα θέματα τροφίμων μεταξύ των ενηλίκων στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία δύο φορές το χρόνο.

Αυτή η τελευταία έρευνα διεξήχθη μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022 και παρέχει πλούσια και υψηλής ποιότητας δεδομένα σχετικά με το τι σκέφτονται, αισθάνονται και κάνουν οι άνθρωποι όταν πρόκειται για φαγητό.

Η Έμιλι Μάιλς, Διευθύνουσα Σύμβουλος της FSA, δήλωσε:

«Εκτός από τη σημαντική εικόνα της βασικής ευθύνης της FSA για την ασφάλεια των τροφίμων, το Food and You 2 μας παρέχει επίσης μια λεπτομερή εικόνα των αντιλήψεων και των συμπεριφορών των ανθρώπων σε θέματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένης της βιωσιμότητας, της επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής τους.

«Η νέα στρατηγική της FSA δεσμεύτηκε να βοηθήσει τις κυβερνήσεις που υπηρετούμε στο Westminster, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία να διασφαλίσουν ότι τα τρόφιμα είναι πιο υγιεινά και πιο βιώσιμα, καθώς και ότι είναι ασφαλή και αυτό που λέει ότι είναι. Αυτή η εικόνα είναι μέρος των αποδεικτικών στοιχείων που παρέχουμε, ώστε να ακουστούν οι απόψεις των καταναλωτών σχετικά με τα τρόφιμα που καταναλώνουν».

Εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των τροφίμων, την αυθεντικότητα και την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων

  • Οι περισσότεροι ερωτηθέντες (92%) ανέφεραν ότι ήταν σίγουροι ότι τα τρόφιμα που αγοράζουν είναι ασφαλή για κατανάλωση και περισσότεροι από 8 στους 10 (86%) ερωτηθέντες ήταν σίγουροι ότι οι πληροφορίες στις ετικέτες των τροφίμων είναι ακριβείς
  • Περίπου τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (76%) ανέφεραν ότι είχαν εμπιστοσύνη στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων
  • Οι ερωτηθέντες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν εμπιστοσύνη στους αγρότες (88%) και στα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ (85%) από ό,τι στα takeaway (61%), και στις υπηρεσίες παράδοσης τροφίμων (45%)

Ανησυχίες σχετικά με τα τρόφιμα

  • Οι περισσότεροι ερωτηθέντες (86%) δεν είχαν καμία ανησυχία για τα τρόφιμα που τρώνε
  • Όταν ρωτήθηκαν, οι πιο συχνές ανησυχίες μεταξύ όλων των ερωτηθέντων ήταν η σπατάλη τροφίμων (63%), η ποσότητα ζάχαρης στα τρόφιμα (59%) και η καλή μεταχείριση των ζώων (56%)

Επισιτιστική ασφάλεια

  • Σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, το 82% των ερωτηθέντων ταξινομήθηκε ως ασφαλές για τα τρόφιμα (70% υψηλό, 12% οριακό) και το 18% των ερωτηθέντων ταξινομήθηκε ως ανασφαλές για τα τρόφιμα (10% χαμηλό, 7% πολύ χαμηλό)

Φαγητό έξω και φαγητό σε πακέτο

  • Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες είχαν φάει φαγητό σε εστιατόριο (53%), από καφετέρια ή κατάστημα σάντουιτς (52%) ή είχαν παραγγείλει φαγητό σε πακέτο απευθείας από κατάστημα ή εστιατόριο σε πακέτο (50%) τις προηγούμενες 4 εβδομάδες
  • Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είχαν φάει φαγητό από ένα κατάστημα γρήγορου φαγητού (είτε για φαγητό είτε για φαγητό) (38%) ή παρήγγειλαν φαγητό σε πακέτο από μια διαδικτυακή εταιρεία παράδοσης τροφίμων (για παράδειγμα, Just Eat, Deliveroo, Uber Eats) (35%) τις προηγούμενες 4 εβδομάδες

Τροφικές αλλεργίες, δυσανεξίες και άλλες υπερευαισθησίες

  • Λίγο περισσότεροι από 1 στους 10 (12%) ερωτηθέντες ανέφεραν ότι είχαν τροφική δυσανεξία, το 4% ανέφεραν ότι είχαν τροφική αλλεργία και το 1% ανέφεραν ότι είχαν κοιλιοκάκη
  • Από τους ερωτηθέντες που ανέφεραν ότι είχαν τροφική αλλεργία, τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που αναφέρθηκαν ότι προκαλούν αντίδραση ήταν τα φιστίκια (26%) και τα φρούτα (24%)
  • Από τους ερωτηθέντες που ανέφεραν ότι είχαν τροφική δυσανεξία, τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που αναφέρθηκαν ότι προκαλούν αντίδραση ήταν το αγελαδινό γάλα και τα προϊόντα που παρασκευάζονται με αγελαδινό γάλα (41%) και τα δημητριακά που περιέχουν γλουτένη (19%)

Σχετικά με την έκθεση

Η επιτόπια έρευνα για το Food and You 2: Wave 4 διεξήχθη μεταξύ 18 Οκτωβρίου 2021 και 10 Ιανουαρίου 2022. Συνολικά συμμετείχαν 5.796 ενήλικες από 4.026 νοικοκυριά σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Η πλήρης έκθεση Wave 4 είναι διαθέσιμη στην εδώ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους 4 παραβάτες στην ΕΕ για παράνομη και λαθραία αλιεία

Παράνομα ψάρια στο "πιάτο" της Ευρώπης - Η παράνομη και αδήλωτη αλιεία εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα