Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Προειδοποίηση από τις Αρχές για κιμά με παρουσία E.coli O157: H7

ΑρχικήPicksNews LineΗΠΑ: Προειδοποίηση από τις Αρχές για κιμά με παρουσία E.coli O157: H7
spot_img

0Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία λόγω ανησυχιών ότι συγκεκριμένα προϊόντα βοείου κρέατος ενδέχεται να έχουν επιμολυνθεί με E. coli O157: H7.

Τα προϊόντα μοσχαρίσιου κρέατος “Hawaii Big Island Beef” παρήχθησαν στις 8 Αυγούστου 2022. Τα ακόλουθα προϊόντα υπόκεινται στην προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία.

Όπως έγινε γνωστό, δε ζητήθηκε ανάκληση επειδή τα προϊόντα δεν είναι πλέον διαθέσιμα για αγορά. Αυτά τα αντικείμενα στάλθηκαν σε καταστήματα λιανικής και εστιατόρια στη Χαβάη.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε από την FSIS κατά την αξιολόγηση των αρχείων παραγωγής της εγκατάστασης που σχετίζονται με δείγμα που βρέθηκε θετικό για E. coli O157:H7.

Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω κατανάλωσης αυτών των προϊόντων. Η FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται σε ψυγεία ή καταψύκτες των καταναλωτών. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα κλήθηκαν να μην τα καταναλώνουν. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να πεταχτούν ή να επιστραφούν στον τόπο αγοράς.

Η FSIS συμβουλεύει όλους τους καταναλωτές να προετοιμάζουν με ασφάλεια τα προϊόντα ωμού κρέατος, συμπεριλαμβανομένων των νωπών και κατεψυγμένων, και να καταναλώνουν μόνο μοσχαρίσιο κρέας που έχει μαγειρευτεί σε θερμοκρασία 71C. Ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιωθεί ότι το μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεύεται σε θερμοκρασία αρκετά υψηλή για να σκοτώσει επιβλαβή βακτήρια, είναι η χρήση ενός θερμόμετρου τροφίμων που μετρά την εσωτερική θερμοκρασία

Σχετικά με το E.coli

Το E.coli O157:H7 είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, αιματηρή διάρροια και κοιλιακές κράμπες 2-8 ημέρες (3-4 ημέρες, κατά μέσο όρο) μετά την έκθεση του οργανισμού. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα, μερικοί αναπτύσσουν έναν τύπο νεφρικής ανεπάρκειας που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). Αυτή η κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί μεταξύ ατόμων οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή σε παιδιά κάτω των 5 ετών και μεγαλύτερους ενήλικες. Χαρακτηρίζεται από εύκολους μώλωπες, ωχρότητα και μειωμένη παραγωγή ούρων. Τα άτομα που βιώνουν αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσουν αμέσως επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Μπορείτε να δείτε τις ετικέτες των ανακληθέντων προϊόντων στο πιο κάτω αρχείο

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα