Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Προειδοποίηση από τις Αρχές για κιμά με παρουσία E.coli O157: H7

ΑρχικήPicksNews LineΗΠΑ: Προειδοποίηση από τις Αρχές για κιμά με παρουσία E.coli O157: H7
spot_img

0Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία λόγω ανησυχιών ότι συγκεκριμένα προϊόντα βοείου κρέατος ενδέχεται να έχουν επιμολυνθεί με E. coli O157: H7.

Τα προϊόντα μοσχαρίσιου κρέατος “Hawaii Big Island Beef” παρήχθησαν στις 8 Αυγούστου 2022. Τα ακόλουθα προϊόντα υπόκεινται στην προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία.

Όπως έγινε γνωστό, δε ζητήθηκε ανάκληση επειδή τα προϊόντα δεν είναι πλέον διαθέσιμα για αγορά. Αυτά τα αντικείμενα στάλθηκαν σε καταστήματα λιανικής και εστιατόρια στη Χαβάη.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε από την FSIS κατά την αξιολόγηση των αρχείων παραγωγής της εγκατάστασης που σχετίζονται με δείγμα που βρέθηκε θετικό για E. coli O157:H7.

Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω κατανάλωσης αυτών των προϊόντων. Η FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται σε ψυγεία ή καταψύκτες των καταναλωτών. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα κλήθηκαν να μην τα καταναλώνουν. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να πεταχτούν ή να επιστραφούν στον τόπο αγοράς.

Η FSIS συμβουλεύει όλους τους καταναλωτές να προετοιμάζουν με ασφάλεια τα προϊόντα ωμού κρέατος, συμπεριλαμβανομένων των νωπών και κατεψυγμένων, και να καταναλώνουν μόνο μοσχαρίσιο κρέας που έχει μαγειρευτεί σε θερμοκρασία 71C. Ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιωθεί ότι το μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεύεται σε θερμοκρασία αρκετά υψηλή για να σκοτώσει επιβλαβή βακτήρια, είναι η χρήση ενός θερμόμετρου τροφίμων που μετρά την εσωτερική θερμοκρασία

Σχετικά με το E.coli

Το E.coli O157:H7 είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, αιματηρή διάρροια και κοιλιακές κράμπες 2-8 ημέρες (3-4 ημέρες, κατά μέσο όρο) μετά την έκθεση του οργανισμού. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα, μερικοί αναπτύσσουν έναν τύπο νεφρικής ανεπάρκειας που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). Αυτή η κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί μεταξύ ατόμων οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή σε παιδιά κάτω των 5 ετών και μεγαλύτερους ενήλικες. Χαρακτηρίζεται από εύκολους μώλωπες, ωχρότητα και μειωμένη παραγωγή ούρων. Τα άτομα που βιώνουν αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσουν αμέσως επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Μπορείτε να δείτε τις ετικέτες των ανακληθέντων προϊόντων στο πιο κάτω αρχείο

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα