Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι αρχές έκαναν on-line mystery shopping και παρέλαβαν… λαβράκι!

ΑρχικήPicksNews LineΟι αρχές έκαναν on-line mystery shopping και παρέλαβαν... λαβράκι!
spot_img

Οι Αρχές για την ασφάλεια τροφίμων της Ουγγαρίας, Nébih, ανακοίνωσαν μια διαφορετική επιθεώρηση που βασίστηκε στην εφαρμογή της μεθόδου του mystery shopping.

Το Εθνικό Γραφείο Ασφάλειας της Τροφικής Αλυσίδας (Nébih) της Ουγγαρίας πραγματοποίησε επίσημη δειγματοληψία στο ηλεκτρονικό κατάστημα https://potencianovelo-szerek.hu που διαχειρίζεται η Perfect Play Kft. Αν και το αρχικό αντικείμενο των μυστικών αγορών ήταν ένα άλλο προϊόν, τελικά, οι ειδικοί έπρεπε να λάβουν άμεσα μέτρα κατά του συμπληρώματος διατροφής που στάλθηκε ως δώρο από το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το συμπλήρωμα διατροφής GentleManus για άνδρες περιείχε ένα απαγορευμένο δραστικό φαρμακευτικό συστατικό και είναι επίσης πλαστό.

Κατά τη διάρκεια των μυστικών αγορών του Nébih, ο έμπορος απέστειλε επίσης ένα δώρο εκτός από το παραγγελθέν προϊόν. Ωστόσο, μια μελέτη από το Εθνικό Ινστιτούτο Φαρμακευτικής και Υγείας των Τροφίμων διαπίστωσε ότι το δωρεάν συμπλήρωμα διατροφής περιέχει το δραστικό φαρμακευτικό συστατικό Sildenafil και η μετρούμενη ποσότητα των 58,34 mg / κάψουλα που προσδιορίστηκε, θεωρείται ήδη θεραπευτική δόση.

Τα δραστικά φαρμακευτικά συστατικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε τρόφιμα (στα οποία περιλαμβάνονται τα συμπληρώματα διατροφής) και θα πρέπει να επιτρέπονται μόνο για εγκεκριμένα φάρμακα που παράγονται υπό επίβλεψη. Η δραστική ουσία Sildenafil είναι ένωση που χρησιμοποιείται στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας λόγω της ανασταλτικής δράσης του ενζύμου φωσφοδιεστεράση-5 (PDE-5). Η περιεκτικότητα σε δραστική ουσία των παρασκευασμάτων αυτών κυμαίνεται από 25 έως 100 mg και η απελευθέρωσή τους στην Ουγγαρία υπόκειται σε ιατρική συνταγή.

Εκτός από την απαγορευμένη περιεκτικότητα σε δραστική φαρμακευτική ουσία, το προϊόν θεωρείται επίσης πλαστό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη συσκευασία, το συμπλήρωμα διατροφής GentleManus περιέχει μόνο φυτικά δραστικά συστατικά.

Η κατανάλωση του προϊόντος ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Nébih διέταξε την απόσυρση από την αγορά και την ανάκλησή του από τους καταναλωτές με άμεση ισχύ, ανεξάρτητα από την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας. Ο διανομέας του συμπληρώματος διατροφής φέρει την ένδειξη Slovak PEROME s.r.o. και προέρχεται από την Κίνα. Η αρχή απαγόρευσε την περαιτέρω εισαγωγή του προϊόντος που ονομάζεται GentleManus και ενημερώνει τις σλοβακικές αρχές για το περιστατικό μέσω του συστήματος RASFF.

Η υπόθεση εκκρεμεί. Ο οργανισμός έχει επιβάλλει πρόστιμο επιθεώρησης τροφίμων στον διανομέα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα