Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ισπανία: 16 τροφικές δηλητηριάσεις από Τριχινέλλωση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΙσπανία: 16 τροφικές δηλητηριάσεις από Τριχινέλλωση
spot_img

Η κύρια πηγή μόλυνσης του ανθρώπου από τριχινέλλωση είναι τα ωμά ή ανεπαρκώς μαγειρεμένα προϊόντα κρέατος που είναι μολυσμένα με το παράσιτο Trichinella.

Στις 19 Απριλίου στην πόλη León της Ισπανίας, καταγράφηκαν ασθενείς με συμπτώματα τριχινέλωσης. Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια με εργαστηριακές αναλύσεις. Συνολικά 16 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από λουκάνικο αγριογούρουνου, όλοι κυνηγοί στην περιοχή Valle Gordo και Tremor, που μοιράστηκαν το φαγητό τους.

 Η κύρια πηγή μόλυνσης του ανθρώπου από τριχινέλωση είναι τα ωμά ή ανεπαρκώς μαγειρεμένα προϊόντα κρέατος που είναι μολυσμένα με το παράσιτο Trichinella.

Τα αρχικά συμπτώματα της λοίμωξης στους ανθρώπους είναι ναυτία, διάρροια, έμετος, κόπωση, πυρετός και κοιλιακή δυσφορία. Πονοκέφαλοι, πυρετοί, ρίγη, βήχας, πρήξιμο προσώπου και ματιών, πόνοι στις αρθρώσεις και μυϊκοί πόνοι. Μπορεί να ακολουθήσει φαγούρα στο δέρμα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Οι ασθενείς μπορεί να έχουν δυσκολία στο συντονισμό των κινήσεων και να έχουν καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.

Τα κοιλιακά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν μία έως δύο ημέρες μετά τη μόλυνση. Περαιτέρω συμπτώματα συνήθως ξεκινούν δύο έως οκτώ εβδομάδες μετά την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος. Η κατάψυξη, η ωρίμανση ή το αλάτισμα, το στέγνωμα, το κάπνισμα ή το ψήσιμο του κρέατος μπορεί να μην σκοτώσει τον οργανισμό. Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της τριχινέλωσης είναι να μαγειρεύετε το κρέας σε θερμοκρασία 71 βαθμών C (160 βαθμούς F).

Ο κανονισμός της ΕΕ απαιτεί δοκιμές για Trichinella σε όλους τους σφαγμένους χοίρους, αγριόχοιρους, άλογα και άλλα εκτρεφόμενα ή άγρια ​​ζώα που είναι ευαίσθητα στη μόλυνση από Trichinella από τοποθεσίες που δεν αναγνωρίζονται επίσημα ότι εφαρμόζουν ελεγχόμενες συνθήκες στέγασης. Τα ζώα που σφάζονται για οικιακή κατανάλωση δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν τον νόμο και οι εθνικοί κανόνες διαφέρουν. Υπάρχει σχέση μεταξύ της έλλειψης ευαισθητοποίησης και του χαμηλού εισοδήματος των καταναλωτών που ζουν σε αγροτικές περιοχές, της ανεπάρκειας των τοπικών κτηνιατρικών υπηρεσιών επιθεώρησης κρέατος και της εμφάνισης Trichinella σε οικόσιτα ζώα σε χώρες της ΕΕ και εκτός ΕΕ, σύμφωνα με το ECDC.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα