Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κιάτο: 45χρονη νεκρή από τροφική δηλητηρίαση – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαντίασης από φασόλια σε κονσέρβα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚιάτο: 45χρονη νεκρή από τροφική δηλητηρίαση - Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαντίασης από φασόλια σε κονσέρβα
spot_img

Μία 45χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και η 77χρονη μητέρα της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τροφική δηλητηρίαση στο Κιάτο, αλλά είναι ακόμα άγνωστο εάν πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση από χόρτα (διαβολόχορτο) ή για αλλαντίαση από φασόλια σε κονσέρβα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δύο έφαγαν από το ίδιο φαγητό και αμέσως μετά αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία. Οι δύο  γυναίκες, μητέρα και κόρη, αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα οι συγγενείς τους να καλέσουν ασθενοφόρο και να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας στο Κιάτο. Εκεί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς πως η 35χρονη δυστυχώς είχε καταλήξει. Η μητέρα της όμως ήταν ακόμη εν ζωή αλλά σε σοβαρή κατάσταση και οι γιατροί  ζήτησαν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου αμέσως διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Παράλληλα στις εξετάσεις που της έγιναν βρέθηκε θετική και στον κορωνοϊό, κάτι όμως που δεν έχει να κάνει με τη σοβαρότητα της κατάστασής της. 

Εάν επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για αλλαντίαση από φασόλια σε κονσέρβα (που συνηθίζεται σε περιόδους νηστείας) θα πρέπει να επισημάνουμε πως όλα τα κονσερβοειδή αποτελούν ιδανικό υπόστρωμα που μπορεί να φέρει το βακτήριο Clostridium botulinum το οποίο παράγει την τοξίνη της αλλαντίασης, όταν το τρόφιμο βρεθεί σε συνθήκες χωρίς αέρα. Να σημειωθεί ότι δεν μπορεί ο καταναλωτής να αντιληφθεί αλλοίωση της κονσέρβας ούτε μακροσκοπικά (δεν φαίνεται φουσκωμένη) αλλά ούτε και το τρόφιμο φαίνεται οργανοληπτικά υποβαθμισμένο: δεν έχει αλλάξει χρώμα, υφή, γεύση και δεν μυρίζει άσχημα.

Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ πιο σαφείς απαντήσεις αναμένονται μετά την διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής από την ιατροδικαστική υπηρεσία στο άψυχο σώμα της άτυχης 45χρονης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα