Κυριακή, 30 Μαρτίου, 2025
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κοτομπουκιές με κόκκαλα – Κίνδυνος πνιγμού ή τραυματισμού

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚοτομπουκιές με κόκκαλα - Κίνδυνος πνιγμού ή τραυματισμού
spot_img

Η παρουσία θραυσμάτων οστών σε προϊόντα διατροφής ενέχει σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια

Η επιμόλυνση των προϊόντων τροφίμων με ξένα σώματα εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Παρά το γεγονός ότι έχουν θεσπιστεί πολλοί έλεγχοι για την ασφάλεια των τροφίμων, ορισμένοι κίνδυνοι εξακολουθούν να ξεγλιστρούν από αυτά τα προληπτικά μέτρα.

- Advertisement -

Η εταιρεία Wegmans εξέδωσε εθελοντική ανάκληση για τις κοτομπουκιές FYFGA λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να περιέχουν θραύσματα οστών. Ο λιανοπωλητής συμβουλεύει τους πελάτες να μην καταναλώσουν το επηρεαζόμενο προϊόν.

Η παρουσία θραυσμάτων οστών σε προϊόντα διατροφής ενέχει σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια, που μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό ή τραυματισμό.

Προϊόντα που επηρεάζονται

Η ανάκληση αφορά τις κοτομπουκιές FYFGA που πωλούνται σε συσκευασίες 1300 γραμμαρίων με τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Κωδικός UPC: 0-77890-25210-9
  • Ημερομηνία λήξεως: 26 Αυγούστου 2025

Οι πελάτες που αγόρασαν το επηρεαζόμενο προϊόν συνιστάται να το επιστρέψουν στο κατάστημα Wegmans για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Η πιθανή παρουσία θραυσμάτων οστών στις κοτομπουκιές ενέχει κίνδυνο για την ασφάλεια.

Άλλες πρόσφατες ανακλήσεις

Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Bestway Sandwiches Inc. ανακάλεσε περίπου 24.870 λίβρες κατεψυγμένων προϊόντων taquito κοτόπουλου και τυριού λόγω μόλυνσης με ξένα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του μετάλλου. Αυτά τα προϊόντα διανέμονταν στην Καλιφόρνια και σε άλλες πολιτείες, αποτελώντας σημαντικό κίνδυνο για τους καταναλωτές.

Οι φυσικοί κίνδυνοι στα τρόφιμα

Οι φυσικοί κίνδυνοι στα τρόφιμα μπορούν να είναι είτε ξένα υλικά που εισάγονται κατά λάθος κατά τη διάρκεια της παραγωγής (όπως μεταλλικά θραύσματα) είτε φυσικά αντικείμενα (όπως τα κόκκαλα των ψαριών) που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές. Αυτοί οι κίνδυνοι μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Είναι σημαντικό για τους μεταποιητές τροφίμων να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη τέτοιων κινδύνων στα τρόφιμα.

Οι πιο συνηθισμένοι φυσικοί κίνδυνοι παρουσιάζονται παρακάτω:

Γυαλί

Μέταλλο

Πλαστικά

Πέτρες

Ξύλο

Φυσικά συστατικά (φτερά, κοχύλια, οστά, υπολείμματα ζώων)

Οποιοδήποτε ξένο υλικό που υπάρχει σε ένα τρόφιμο και έχει μέγεθος δύο χιλιοστά ή περισσότερο μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών. Η φύση και η μορφή ενός προϊόντος, όπως τα τρόφιμα για βρέφη ή τα ποτά, μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο κινδύνου. Παράγοντες όπως η σκληρότητα, το σχήμα και η αιχμηρότητα ενός προϊόντος μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο κινδύνου για τους καταναλωτές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι γίνεται με τα πατατάκια; Νέα ανάκληση δημοφιλούς μάρκας

Γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές ανακλήσεις σε πατατάκια τους τελευταίους μήνες;

Νέα αποκάλυψη για το πιο δημοφιλές γλυκαντικό – Οδηγεί και σε αθηροσκλήρωση!

Το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό εκτός από τις κατηγορίες για πρόκληση καρκίνου αντιμετωπίζεται και ως αιτία καρδιαγγειακής νόσου σύμφωνα με νέα μελέτη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα