Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl FR: Ανάκληση τυριού λόγω λιστέρια

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl FR: Ανάκληση τυριού λόγω λιστέρια
spot_img

Το επικίνδυνο τυρί πουλήθηκε από 70 σουπερμάρκετ Lidl της Γαλλίας.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας Rappel Conso αναδημοσίευσε την σημερινή ανακοίνωση ανάκλησης τυριού από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl. Πρόκειται για τυρί Neufchâtel (μαλακό, ελαφρώς εύθρυπτο, από αγελαδινό γάλα  τυρί που παρασκευάζεται στην περιοχή Neufchâtel-en-Bray της Νορμανδίας).

Το τυρί Neufchâtel που ανακλήθηκε λόγω Listeria.

Στο τυρί μετά από εργαστηριακές αναλύσεις ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes, που προκαλεί στους ανθρώπους λιστερίωση. Η λιστερίωση συγκαταλέγεται στις τροφικές δηλητηριάσεις με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Τα Lidl συνιστούν στους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το προϊόν και όσοι το έχουν καταναλώσει εάν εμφανίσουν πυρετό, πονοκεφάλους και πόνους στο σώμα, να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους. Η Λιστέρια μπορεί να προκαλέσει και σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές όπως και επιπλοκές στη μητέρα ή το έμβρυο σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης. Οι έγκυες επίσης ότι τα άτομα με ανοσοκαταστολή και οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά σε αυτά συμπτώματα. Η λιστερίωση είναι μια ασθένεια που μπορεί να είναι σοβαρή και έχει περίοδο επώασης έως και οκτώεβδομάδες, τονίζει η ανακοίνωση.

Το επικίνδυνο τυρί είναι το Neufchâtel Saveur de nos 200 γρ. Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα σουπερμάρκετ LIdl που πούλησαν το προϊόν.

Και τα Lidl Κύπρου είχαν ανακαλέσει πρόσφατα τυρί λόγω παρουσίας Listeria, ενώ το επικίνδυνο βακτήριο είχε εντοπιστεί και σε μαγιονέζα της ίδιας αλυσίδας στη Βρετανία.

Το παθογόνο Listeria monocytogenes είναι μία από τις βασικές αιτίες ανάκλησης προϊόντων καθώς ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών. Υπενθυμίζεται η πρόσφατη περίπτωση γαλακτοπαραγωγού στις ΗΠΑ που ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου την ενοχή του, για τον θάνατο δύο ανθρώπων από λιστέρια μετά την κατανάλωση προϊόντων του.

Η βιομηχανία τροφίμων βρίσκεται σε μία συνεχή και ανηλεή “σύγκρουση” με το Listeria monocytogenes. Ένα από τα κύρια εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι παρασκευαστές τροφίμων είναι η ανθεκτικότητα του L. monocytogenes, που είναι ικανό να επιβιώσει και να αναπτυχθεί σε θερμοκρασίες μεταξύ 0 και 45°C.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα