Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
18.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl cy: Αποσύρει από τα ράφια Ιταλικό τυρί λόγω Listeria

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl cy: Αποσύρει από τα ράφια Ιταλικό τυρί λόγω Listeria
spot_img

Επικίνδυνο παθογόνο σε τυρί που πωλείται στα Lidl Κύπρου και Αυστρίας.

Σε ανάκληση επικίνδυνου για την υγεία των καταναλωτών τυριού, προχώρησε η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Κύπρο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ανάκλησης  «σε μικροβιολογικό έλεγχο ανιχνεύθηκε Listeria πάνω από το επιτρεπτό όριο. Ως εκ τούτου, η εταιρεία IGOR S.R.L προτρέπει όλους τους πελάτες να λάβουν υπόψιν τους την ανάκληση και σε καμία περίπτωση να μην καταναλώσουν το προϊόν». Πρόκειται για το τυρί  «Milbona Gorgonzola DOP, dolce 200g» με ημερομηνία λήξης 24/02/2024 και L 01529004 που διακινήθηκε από την LIDL CYPRUS. Η εταιρεία IGOR S.R.L ζητά συγγνώμη από όλους τους καταναλωτές για την αναστάτωση που πιθανόν να έχει προκληθεί. Τυρί της ίδιας εταιρείας ανακλήθηκε και από τα Lidl στην Αυστρία

Εάν ένα τρόφιμο είναι μολυσμένο με το βακτήριο της Listeria, προκαλεί ασθένειες που ονομάζεται λιστερίωση.  Η λιστερίωση είναι σχετικά σπάνια, αλλά μπορεί να αποβεί θανατηφόρα, ειδικά σε άτομα υψηλού κινδύνου για λοίμωξη, όπως ενήλικες, έγκυες γυναίκες και βρέφη, καθώς και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (ασθενείς με καρκίνο, διαβήτη ή HIV/AIDS και λήπτες μεταμόσχευσης ).

Η λιστερίωση συνήθως προκαλεί πυρετό και μυϊκούς πόνους, αλλά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, δυσκαμψία του αυχένα, σύγχυση, απώλεια ισορροπίας και σπασμούς. Στις έγκυες γυναίκες, η λιστερίωση μπορεί να προκαλέσει αποβολή, θνησιγένεια και σοβαρή ασθένεια ή θάνατο σε νεογέννητα μωρά. Τα άτομα που πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν αρρωστήσει με λιστερίωση θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα τροφιμογενή βακτήρια, η Listeria μπορεί να αναπτυχθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (5 ˚C ή χαμηλότερες). Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με Listeria φυλάσσονται στο ψυγείο, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχουν τα βακτήρια Listeria να πολλαπλασιαστούν. Επιπλέον, τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με Listeria μπορούν να μολύνουν διασταυρούμενες επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή όπως τα ράφια του ψυγείου ή τον πάγκο της κουζίνας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα