Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Μην τα φάτε!» – Επείγουσα ανάκληση δύο μολυσμένων προϊόντων κοτόπουλου που πωλούνται σε μεγάλο σούπερ μάρκετ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων«Μην τα φάτε!» - Επείγουσα ανάκληση δύο μολυσμένων προϊόντων κοτόπουλου που πωλούνται σε μεγάλο σούπερ μάρκετ
spot_img

Ανιχνεύτηκε σαλμονέλα κατά τη διάρκεια δοκιμών ρουτίνας

Τα έτοιμα γεύματα με προϊόντα κοτόπουλου που πωλούν τα σούπερ μάρκετ είναι πολύ δημοφιλή από εργαζομένους που θέλουν να φάνε κάτι γρήγορο και γευστικό και δεν έχουν χρόνο για μαγείρεμα. Ο κολοσσός λιανικής Marks & Spencer φημίζεται για το τμήμα έτοιμων φαγητών που εξυπηρετεί χιλιάδες καταναλωτές σε καθημερινή βάση.

- Advertisement -

Αυτή την εβδομάδα όμως τα υποκασταστήματα της Βόρειας Ιρλανδίας, προσέφεραν στο κοινό γεύματα με βακτήρα σαλμονέλας που ανιχνεύτηκε δυστυχώς με την πώληση εκατοντάδων μερίδων.

Πρόκειται για γεύματα Crispy Southern Fried Chicken Burgers και Chicken Kyivs, για τα οποία εκδόθηκε επείγουσα προειδοποίηση για τη μη κατανάλωσή τους, αφού η σαλμονέλα, που ανιχνεύτηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών ρουτίνας, μπορεί να τους φέρει πυρετό, διάρροια και κοιλιακές κράμπες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων.

Τα προϊόντα που ανακλήθηκαν έχουν ημερομηνίες λήξεως μεταξύ 26 Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου 2025.

Η M&S έχει πλέον τοποθετήσει ανακοινώσεις σε σημεία πώλησης για να ειδοποιεί τους καταναλωτές, λέει η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA).

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα συνήθως αναπτύσσουν συμπτώματα μεταξύ 12 και 36 ωρών μετά τη μόλυνση. Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η διάρροια, η οποία μερικές φορές μπορεί να είναι αιματηρή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο και κράμπες στην κοιλιά.

Η ασθένεια διαρκεί συνήθως 4 έως 7 ημέρες. Η διάρροια μπορεί περιστασιακά να είναι αρκετά σοβαρή ώστε να απαιτείται εισαγωγή στο νοσοκομείο. Οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να ασθενήσουν σοβαρότερα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο