Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
3.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα εκτίμηση της EFSA για την γενετικά τροποποιημένη σόγια

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέα εκτίμηση της EFSA για την γενετικά τροποποιημένη σόγια
spot_img

Στο πλαίσιο της ανανέωσης της αίτησης έγκρισης για την ανθεκτική στα έντομα και τα ζιζανιοκτόνα γενετικώς τροποποιημένη σόγια MON 87701 × MON 89788, για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές.

Μετά την υποβολή της αίτησης EFSA-GMO-RX-022 από την Bayer CropScience LP, ζητήθηκε από την ομάδα της EFSA, για τους γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων να διενεργήσει επιστημονική εκτίμηση επικινδυνότητας σχετικά με τα δεδομένα που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της ανανέωσης της αίτησης έγκρισης για την ανθεκτική στα έντομα και τα ζιζανιοκτόνα γενετικώς τροποποιημένη σόγια MON 87701 × MON 89788, για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές, εξαιρουμένης της καλλιέργειας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα δεδομένα που ελήφθησαν στο πλαίσιο της παρούσας αίτησης ανανέωσης περιείχαν εκθέσεις περιβαλλοντικής παρακολούθησης μετά τη διάθεση στην αγορά, συστηματική έρευνα και αξιολόγηση της βιβλιογραφίας, επικαιροποιημένες βιοπληροφορικές αναλύσεις και πρόσθετα έγγραφα ή μελέτες που διενεργήθηκαν από ή για λογαριασμό του αιτούντος.

Η ομάδα ΓΤΟ αξιολόγησε τα δεδομένα αυτά για πιθανούς νέους κινδύνους, τροποποιημένη έκθεση ή νέες επιστημονικές αβεβαιότητες που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου έγκρισης και δεν αξιολογήθηκαν προηγουμένως στο πλαίσιο της αρχικής αίτησης.

Με την παραδοχή ότι οι αλληλουχίες DNA των συμβάντων στη σόγια MON 87701 × MON 89788 που εξετάστηκαν για ανανέωση είναι πανομοιότυπες με τις ακολουθίες του συμβάντος που αξιολογήθηκε αρχικά, η ομάδα ΓΤΟ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία στην αίτηση ανανέωσης EFSA-GMO-RX-022 για νέους κινδύνους, τροποποιημένη έκθεση ή επιστημονικές αβεβαιότητες που θα άλλαζαν τα συμπεράσματα της αρχικής εκτίμησης κινδύνου για τη σόγια MON 87701 × MON 89788.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα