Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Ευρώπη: Ανάκληση noodles λόγω παρουσίας οξειδίου του αιθυλενίου

Το αιθυλενοξείδιο συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στην Ενωσιακή αγορά. Αυτή τη φορά εντοπίστηκε σε noodles που εισάγεται από το Βιετνάμ.

Poppers: Προειδοποίηση από τον FDA – Άκρως επικίνδυνα τα εισπνεόμενα σκευάσματα

Ο FDA, εξέδωσε προειδοποίηση για την επικινδυνότητα από την κατάποση ή την εισπνοή νιτρωδών προϊόντων των αποκαλούμενων Poppers, που καταναλώνονται για ψυχαγωγική χρήση και συνήθως πωλούνται μέσω διαδικτύου.

Ανακάλυψη: Κινητό τηλέφωνο ανιχνεύει τη γλουτένη στα τρόφιμα!

Η νέα μέθοδος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων και των καταναλωτών και συμβάλλει στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων ανά πάσα στιγμή.

Διεθνή: Πάνω από 6,5 τόνοι RTE προϊόντων κρέατος ανακαλούνται λόγω παρουσίας μεταλλικών κομματιών

Τεράστια ανάκληση, με πάνω από 6,5 τόνους προϊόντων στις ΗΠΑ, προκλήθηκε έπειτα από καταγγελία καταναλωτή που ανέφερε ότι βρήκε δύο(!) μεταλλικά κομμάτια σε προϊόν λουκάνικου.

Διεθνή: Συναγερμός για πιθανώς επικίνδυνο προϊόν – Απόκλιση στην παραγωγική διαδικασία

Μια παραγωγική αστοχία, όπως η υποεπεξεργασία αλλαντικών, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

20 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας – Ας τιμήσουμε τον εργάτη της φύσης!

Γιατί οι μέλισσες είναι τόσο σημαντικές; Πώς επιλέχθηκε αυτή η μέρα ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας; Τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία της;

Ανάλυση Χημικών κινδύνων: Συμμετοχή του ΕΦΕΤ στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “PARC”

Ανάπτυξη «νέας γενιάς» αξιολόγησης επικινδυνότητας χημικών κινδύνων συμπεριλαμβάνοντας τόσο τον τομέα της υγείας του ανθρώπου όσο και του περιβάλλοντος σε μια προσέγγιση «Ενιαίας Υγείας»

Έφηβος έχασε την όραση και την ακοή του λόγω αποκλειστικής διατροφής με junk food

 Τα τελευταία πέντε χρόνια το μόνο που έτρωγε ήταν μια μερίδα πατάτες τηγανητές από το Fish & Chips, πατατάκια, μια φέτα ψωμί ζαμπόν και λουκάνικα

Κοιλιοκάκη: Η γλουτένη μεταφέρεται με τα μαγειρικά σκεύη;

Ελπιδοφόρα μελέτη παρέχει νέα δεδομένα που ποσοτικοποιούν τον κίνδυνο έκθεσης στη γλουτένη κατά την προετοιμασία τροφίμων χωρίς γλουτένη μαζί με τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη

Τεχνολογία blockchain για την αντιμετώπιση της απάτης που σχετίζεται με τα γεωργικά προϊόντα

Η καινοτομία αυτή βοηθά τους πελάτες να πιστοποιήσουν ένα έγγραφο σε πραγματικό χρόνο και να έχουν πρόσβαση στην πλήρη διαδρομή ελέγχου του.

Κρίση βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ: Η ανακοίνωση της εταιρείας – Αρνείται τα πάντα!

Τι κατέγραψε η έρευνα στις μολυσμένες εγκαταστάσεις σύμφωνα με την Abbott - Η Συμφωνία με τον FDA για την επαναλειτουργία του εργοστασίου

Kinder: Δεν έχει τέλος… Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων – Κρούσματα από σοκολάτα, που παράγεται και εκτός Βελγίου!

Η νέα ανακοίνωση της EFSA για την εξέλιξη της επιδημίας σαλμονέλα από τις σοκολάτες Kinder της Ferrero

Listeria monocytogenes στη βιομηχανία τροφίμων: Μία ανηλεής και ατελείωτη σύγκρουση

H Listeria monocytogenes είναι ένα Gram-θετικό, βακτηριακό είδος που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν πολύ ανθεκτικό σε διάφορες συνθήκες

Κίνδυνοι από αρωματικές ύλες: Σε δημόσια διαβούλευση από την EFSA

Η δημόσια διαβούλευση για την αξιολόγηση των αρωματικών πρόσθετων θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου

#EUChooseSafeFood: EFSA και κράτη μέλη της ΕΕ ξεκινούν το δεύτερο έτος της κοινής εκστρατείας

Το ζητούμενο της εκστρατείας #EUChooseSafeFood είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις καθημερινές επιλογές τροφίμων.

Εμφιαλωμένο νερό: Μελέτη για παρουσία δυνητικά τοξικών στοιχείων

Μελέτη που εξέτασε 50 εμφιαλωμένα νερά εμπορίου, κατέληξε στο ότι το 72% των δειγμάτων θεωρούνται επιβλαβή και μπορούν να οδηγήσουν σε ένα είδος καρκίνου μετά από επανειλημμένη έκθεση.

Αλουμίνιο στα τρόφιμα: Πηγές, ασφάλεια και κανονισμοί

Πως μπορεί το αλουμίνιο να εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της διατροφής και πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία

Διεθνή: Ανακαλούνται κατεψυγμένα σμέουρα με Νοροϊό

Ο Καναδικός Οργανισμός Επιθεώρησης Τροφίμων ανακοίνωσε την ανάκληση σμέουρων, η οποία οφείλεται σε επιμόλυνσή τους με Νοροϊό.

Διεθνή: Ανακαλείται σαλάμι με Salmonella και Listeria monocytogenes

Η Ιρλανδική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ανακοίνωσε την ανάκληση παρτίδας ιταλικού σαλαμιού λόγω παρουσίας Salmonella και Listeria monocytogenes.

Παιδικές τροφές εμπορίου για βρέφη: Πόσο ασφαλείς και υγιεινές είναι;

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης που αξιολόγησε την διατροφική ποιότητα και προώθηση των προϊόντων που διατίθενται στο εμπόριο βρέφη και μικρά παιδιά έως 36 μηνών

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο