Έχουμε δει ότι τα κρεμμύδια προκαλούν μια σειρά από θέματα ασφάλειας των τροφίμων τα τελευταία χρόνια και αυτό θα πρέπει να μας κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί αν υποθέσουμε ότι τα κρεμμύδια είναι πάντα ένα προϊόν «χαμηλού κινδύνου». Στην πραγματικότητα, ο κίνδυνος εξαρτάται από το πού και πώς καλλιεργούνται, χειρίζονται, παρασκευάζονται και αποθηκεύονται.
Αυτά τα κρεμμύδια πωλήθηκαν σε εστιατόρια και παντοπωλεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ProSource Inc. ανέφερε ότι τα κρεμμύδια εισήχθησαν για τελευταία φορά στις 27 Αυγούστου, αλλά αυτά τα εισαγόμενα κρεμμύδια μπορούν να διατηρηθούν έως και τρεις μήνες αποηκευμένα και μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Οι ερευνητές ερευνούν το εάν υπάρχουν και άλλα κρεμμύδια και προμηθευτές που συνδέονται με αυτή την επιδημία.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, 652 άνθρωποι έχουν αναφερθεί με σαλμονέλωση από 37 πολιτείες των ΗΠΑ, και 129 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.
Η Οκλαχόμα είχε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό ασθενών στο ξέσπασμα μετά το Τέξας, σύμφωνα με το CDC.
Οι διερευνητικές συνεντεύξεις με τα θύματα δείχνουν ότι το 75% κατανάλωσαν ωμά κρεμμύδια ή πιάτα που πιθανώς περιείχαν ωμά κρεμμύδια πριν αρρωστήσουν. Αρκετοί άρρωστοι ανέφεραν ότι έτρωγαν στα ίδια εστιατόρια, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι μέρος των εστιών των κρουσμάτων.
Το στέλεχος της επιδημίας εντοπίστηκε σε δείγμα κόλιαντρου και lime από ένα κύπελλο αρτύματος από εστιατόριο, που συλλέχθηκε από το σπίτι ενός θύματος.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ProSource Inc. παρείχε ολόκληρα κρεμμύδια σε πολλά από τα εστιατόρια όπου έτρωγαν μερικοί από τους παθόντες, συμπεριλαμβανομένου του εστιατορίου από όπου συλλέχθηκε το κύπελλο με το άρτυμα.
Το CDC συμβουλεύει τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί ολόκληρα κόκκινα, λευκά ή κίτρινα κρεμμύδια στο σπίτι να τα πετάξουν και να μην τα φάνε.
Οι ερευνητές εργάζονται για να καθορίσουν εάν άλλα κρεμμύδια ή προμηθευτές συνδέονται με αυτό το ξέσπασμα.