Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περισσότερα από 650 κρούσματα σαλμονέλωσης από φρέσκα κρεμμύδια

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠερισσότερα από 650 κρούσματα σαλμονέλωσης από φρέσκα κρεμμύδια
spot_img

Έχουμε δει ότι τα κρεμμύδια προκαλούν μια σειρά από θέματα ασφάλειας των τροφίμων τα τελευταία χρόνια και αυτό θα πρέπει να μας κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί αν υποθέσουμε ότι τα κρεμμύδια είναι πάντα ένα προϊόν «χαμηλού κινδύνου». Στην πραγματικότητα, ο κίνδυνος εξαρτάται από το πού και πώς καλλιεργούνται, χειρίζονται, παρασκευάζονται και αποθηκεύονται.

Αυτά τα κρεμμύδια πωλήθηκαν σε εστιατόρια και παντοπωλεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ProSource Inc. ανέφερε ότι τα κρεμμύδια εισήχθησαν για τελευταία φορά στις 27 Αυγούστου, αλλά αυτά τα εισαγόμενα κρεμμύδια μπορούν να διατηρηθούν έως και τρεις μήνες αποηκευμένα και μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι ερευνητές ερευνούν το εάν υπάρχουν και άλλα κρεμμύδια και προμηθευτές που συνδέονται με αυτή την επιδημία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, 652 άνθρωποι έχουν αναφερθεί με σαλμονέλωση από 37 πολιτείες των ΗΠΑ, και 129 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Η Οκλαχόμα είχε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό ασθενών στο ξέσπασμα μετά το Τέξας, σύμφωνα με το CDC.

Οι διερευνητικές συνεντεύξεις με τα θύματα δείχνουν ότι το 75% κατανάλωσαν  ωμά κρεμμύδια ή πιάτα που πιθανώς περιείχαν ωμά κρεμμύδια πριν αρρωστήσουν. Αρκετοί άρρωστοι ανέφεραν ότι έτρωγαν στα ίδια εστιατόρια, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι μέρος των εστιών των κρουσμάτων.

Το στέλεχος της επιδημίας εντοπίστηκε σε δείγμα κόλιαντρου και lime από ένα κύπελλο αρτύματος από εστιατόριο, που συλλέχθηκε από το σπίτι ενός θύματος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ProSource Inc. παρείχε ολόκληρα κρεμμύδια σε πολλά από τα εστιατόρια όπου έτρωγαν μερικοί από τους παθόντες, συμπεριλαμβανομένου του εστιατορίου από όπου συλλέχθηκε το κύπελλο με το άρτυμα.

Το CDC συμβουλεύει τους καταναλωτές  που έχουν προμηθευτεί ολόκληρα κόκκινα, λευκά ή κίτρινα κρεμμύδια στο σπίτι να τα πετάξουν και να μην τα φάνε.

Οι ερευνητές εργάζονται για να καθορίσουν εάν άλλα κρεμμύδια ή προμηθευτές συνδέονται με αυτό το ξέσπασμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα