Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια εταιρεία έκανε εξαγωγές στην Ευρώπη σολομού ακατάλληλου για κατανάλωση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠοια εταιρεία έκανε εξαγωγές στην Ευρώπη σολομού ακατάλληλου για κατανάλωση
spot_img

Νορβηγική εταιρεία πουλούσε κατεψυγμένο σολομό για αρκετά χρόνια, ο οποίος δεν ήταν κατάλληλος για ανθρώπινη κατανάλωση.

Μεγάλη νορβηγική εταιρεία για πολλά χρόνια, πουλούσε και έκανε εξαγωγές σολομού που δεν ήταν κατάλληλος για κατανάλωση, όπως αποκάλυψε έρευνα της εταιρείας που αγόραζε τα προϊόντα Pure Norwegian Seafood (PNS). Η Νορβηγική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων ενημερώθηκε για την υπόθεση στις αρχές Νοεμβρίου. Η πώληση του κατεψυγμένου σολομού σταμάτησε και τα επηρεαζόμενα προϊόντα ανακλήθηκαν. 

Η εταιρεία είναι η Måsøval και η Pure Norwegian Salmon γράφει ότι η έρευνα δείχνει περίπου 20 πιθανούς πελάτες σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας όμως δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί πού κατέληξαν τα τελικά προϊόντα. Συνολικά μεταξύ 300 και 400 τόνων ψαριών παραγωγής έχουν εξαχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο σολομός που πουλιόταν για χρόνια ήταν ακατάλληλος για κατανάλωση καθώς πρόκειται για ψάρια που κανονικά θα έπρεπε να έχουν απορριφθεί για διάφορους λόγους. Εμπειρογνώμονες του PNS ξεπάγωσαν κατεψυγμένο σολομό των τύπων που πωλούνταν από την αποθήκη και τους ανέλυσαν. Κανένα δείγμα δεν βρέθηκε θετικό για σαλμονέλα ωστόσο το ποσοστό των δειγμάτων με Listeria monocytogenes ήταν υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Ο Helge Kvalvik γενικός διευθυντής της Måsøval  αλλά και  πρόεδρος του PNS (η Måsøval κατέχει το 65 τοις εκατό της Pure Norwegian Seafood (PNS) από το 2021 και είναι προμηθευτής της εταιρείας) δήλωσε πως «δεν είναι δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί ο αντίκτυπος στην υγεία όσων έχουν φάει τον σολομό.  Το πιο σοβαρό είναι ότι η έρευνα αποκαλύπτει τη συστηματική και κρυφή πώληση σολομού που δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπινη κατανάλωση» είπε ο Kvalvik.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο