Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πολλά κρούσματα HUS από E. coli στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠολλά κρούσματα HUS από E. coli στην Ιταλία
spot_img

Το 2022 αναφέρθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός HUS από το 1988 που ξεκίνησε η καταγραφή από το Ιταλικό Μητρώο Αιμολυτικού Ουραιμικού Συνδρόμου.

To Ιταλικό Μητρώο Αιμολυτικού Ουραιμικού Συνδρόμου  (HUS) δημοσιοποίησε τις ετήσιες καταγραφές HUS για το 2022 μία χρονιά που αναφέρθηκε ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξεκίνησε η επιτήρηση το 1988. Την περασμένη χρονιά σημειώθηκαν 91 κρούσματα HUS στην γειτονική χώρα. Το HUS είναι μια σοβαρή επιπλοκή που σχετίζεται με τη μόλυνση από E. coli που προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια και μπορεί να οδηγήσει σε δια βίου, σοβαρά προβλήματα υγείας και θάνατο.

- Advertisement -

Συνολικά, 89 ασθενείς ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών λέει το Food safety news. Η διάμεση ηλικία για τα κρούσματα το 2022 ήταν 3,5 ετών! Οι ασθενείς προέρχονταν από 16 περιοχές. Σε τρεις περιπτώσεις η ασθένεια συνδέθηκε με ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ σε μία περίπτωση, το HUS καταγράφηκε σε αλλοδαπό πολίτη που διέμενε στην Ιταλία.

Ο αριθμός είναι χαμηλότερος στη Γαλλία με 128 κρούσματα τα οποία αναμένεται να αυξηθούν λόγω της επιδημίας που συνδέεται με τις κατεψυγμένες πίτσες μάρκας Nestlé Buitoni Fraîch’Up.

Το 2021 στην Ευρώπη, αναφέρθηκαν 365 περιπτώσεις HUS και τέσσερα παιδιά πέθαναν. Η πλειοψηφία ήταν στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες από 0 – 4 και από 5 – 14 ετών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα