Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Μπισκότα με υψηλή περιεκτικότητα κάνναβης εισάγονται στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή: Μπισκότα με υψηλή περιεκτικότητα κάνναβης εισάγονται στην Ελλάδα
spot_img

Ειδοποίηση RASFF από την Αυστρία.

Η Αυστρία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα τρόφιμα για μπισκότα από τη Σλοβενία που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλης (THC). Η τετραϋδροκανναβινόλη ( THC ) είναι το κύριο ψυχοδραστικό συστατικό της κάνναβης και ένα από τα τουλάχιστον 113 συνολικά κανναβινοειδή που έχουν εντοπιστεί στο φυτό.

Στα μπισκότα εντοπίστηκε 1130 mg/Kg THC ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) έχει καθορίσει το επιτρεπόμενο επίπεδο της Delta-9 THC σε 3 mg/kg για τα ξηρά προϊόντα – αλεύρι, πρωτεΐνες, σπόρους, σνακ – και 7,5 mg/kg για το έλαιο κάνναβης. Ο κίνδυνος για τους καταναλωτές σύμφωνα με το RASFF είναι σοβαρός. Τα μπισκότα εξάγονται από τη Σλοβενία σε Αυστρία Κροατία, Τσεχία, Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα.

Τα τρόφιμα που περιέχουν κάνναβη γίνονται όλο και πιο πολυάριθμα και δημοφιλή και μάλιστα σύμφωνα με προβλέψεις, μέχρι το 2027, τα προϊόντα με έγχυση κάνναβης θα σημειώσουν αύξηση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτός από το κλασικό λάδι κάνναβης, κυκλοφορούν κυρίως προϊόντα από σπόρους κάνναβης που προσφέρονται ως υποκατάστατο αλευριού, σε μείγματα μούσλι ή σε μπισκότα και κέικ. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο